Çukurova Üniversitesi'ne bu ay doğalgaz verilecek

Çukurova Üniversitesi'ne bu ay doğalgaz verilecek

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nca yürütülen doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi'nin 22 ayrı noktasına doğalgaz arzı sağlayacak 'orta ve alçak basınç doğalgaz hattı altyapı' ihalesini gerçekleştirdiklerini aktardı.

17 ayrı ısı merkezinde doğalgaza uyumlu kazan dönüşüm proje çalışmalarının tamamladığına dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, "Üniversitemiz enerji politikası üzerine göreve başladığımız günden bu yana yoğun çalışmalar yaparak, yılardır uğraşılan ancak gerçekleşemeyen doğalgaz ihalesini gerçekleştirdik. Binalarda ısıtma, soğutma ve mutfak için yıllık ortalama 10 milyon liralık fueloil, CNG ve motorin kullanılıyordu. Doğalgaz dönüşümü ile birlikte yıllık maliyet 4 milyon liraya kadar düşecek ve yılda yaklaşık 5 - 6 milyon lira tasarruf sağlanmış olacak." dedi.

Alt yapı çalışmaları tamamlanan doğalgaz sisteminde son olarak kazan dairelerindeki dönüşümler tamamlanma aşamasında. Fuel oil ile çalışan kazan dairesi doğalgaz ile çalışmaya uygun hale getirilerek bu ay içerisinde üniversite genelinde doğalgaz kullanımına geçilmesi hedefleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Üniversitesi'ne bu ay doğalgaz verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER