Çukurova Üniversitesi öğrencileri, kampüse kuşlar için yemlikler astı


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Doğa Kulübü öğrencileri kış mevsimi için kampüs alanında yaşayan kuşlara yemlikler hazırladı. Kuşların üşümeden yemini rahatça yiyebilmesini sağlayacak yemlikler, kampüsün belli bölgelerinde ağaçlara asıldı.

Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri aktivitelerine başladı. Her kulüp kendi ilgi alanıyla ilgili projeler hazırlayarak hayata geçiriyor. Bunlardan biri de Doğa Kulübü'nün 'Kuşlar İçin Yemlik' projesi. Öğrenciler kuş yemliklerini hazırlarken, reklam firmalarının kullandığı ve atık durumda bulunan dakota adı verilen üründen yararlandı. Dakotanın kullanılmasındaki amaç ise bu ürünün hava şartlarından etkilenmemesi.

ÇÜ Doğa Kulübü öğrencileri öncelikle atık dakotaların toplanmasıyla işe başladı. Topladıkları parçaların kesimini yaparak, yapıyı hazır konuma getirdiler.
Çukurova Üniversitesi kampüs alanında gönüllü öğrencilerin de katıldığı etkinlikle, hazırlanan malzemeleri yapıştırıp zımparaladıktan sonra boyamasını gerçekleştirdi.

Doğa Kulübü öğrencilerince hazırlanan kuş yemlikleri kampüs alanında belirlenen yerlere asılacak. Öğrenciler bundan sonraki süreçte yemlerin düzenli konularak takibini sağlarken tüm arkadaşlarından yemliklere sahip çıkmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Üniversitesi öğrencileri, kampüse kuşlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER