Cumhurbaşkanı Erzurumlu şehit yakınından şikayetçi oldu


Siirt'te geçen yıl teröristlerin yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit düşen Recep Beycur'un cenaze töreninde amcasının oğlu Ömer Bulur'un sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakından davacı oldu. Bulut, cenazede "Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor?" şeklinde tepki göstermişti.

Geçen yıl 19 Ağustos günü Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında teröristlerin yola döşedikleri mayının patlatılması sonucu aralarında Recep Beycur'un bulunduğu 8 asker şehit olmuştu. Beycur için 20 Ağustos günü Erzurum Askeri Hava Meydan Komutanlığı'nda resmi tören düzenlenmişti. Törene katılan Beycur'un kuzeni Ömer Bulur, şehit erin öz geçmişinin okunduğu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek, "Ne olur bunları yazın, Allah rızası için yazın. Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor?" demişti.

Tepki gösterdiği konuşmanın ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Bulur hakkında, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla dava açmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayeti üzerine Ömer Bulur hakkında 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde de 'hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Ancak, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütünün propagandasını yapmak', 'halkı askerlikten soğutmak' suçlarından da yargılanan Bulur'un dosyasını Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı, 2 dosyanın birleştirilmesi amacıyla bu mahkemeye gönderdi. Dün 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Bulur, sağlık nedenleriyle katılamadı. Bulur'un avukatı Kıyasettin Kaya, müvekkilinin, doktor raporunu mahkemeye heyetine sundu. Mahkeme, Bulur'un Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifadesinin alınması için Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahil olma talebini kabul eden mahkeme duruşmayı Nisan ayına erteledi.

Avukat Kaya, müvekkilinin akrabasını kaybetmenin acısıyla malum sözleri sarf ettiğini iddia etti. Kaya, 'kardeşi kardeşe kırdırıyor' sözlerinin hakaret olmadığını da belirterek, "Müvekkilimin konuşmasında hakaret yok. Yeğenini kaybetmenin üzüntüsüyle söylenen bir söz var. 'Kardeşi kardeşe kırdırıyor' demek hakaret değildir." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erzurumlu şehit yakınından şikayetçi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER