Danimarka'da hükümet krizi; erken seçim gündemde


Danimarka son yılların en derin hükümet krizlerinden biriyle karşı karşıya. Sağ blok partileri arasında büyük bir tartışma yaşanıyor. İktidardaki Liberal Parti zorda. Hükümete dışarıdan destek veren Muhafazakar Parti'nin, Çevre ve Gıda Bakanı Eva Kjer Hansen için güvensizlik oyu vereceğini açıklamasının ardından hükümet alarma geçti.

Tartışmalar, Bakan Eva Kjer Hansen'in yeni tarım yasasıyla ilgili olarak parlamentoyu yanlış bilgilendirdiğinin ortaya çıkmasıyla başladı. Hükümeti dışarıdan destekleyen partiler bakan tepki gösterirken Muhafazakar Parti, Bakan Hansen hakkında güvensizlik oyu vereceğini açıkladı. Bunun üzerine harekete geçen Başbakan Lars Lökke Rasmussen ise dün gece hükümeti olağanüstü toplantıya çağırdı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında Başbakan herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada Muhafazakar Parti Başkanı Sören Pope, Bakan Hansen hakkında güvensizlik oyu vereceklerini yineledi. Öte yandan Bakan Hansen'in bu sabah itibariyle istifa etmediği ve işine devam ettiği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Danimarka'da hükümet krizi; erken seçim gündemde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER