Davutoğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verecekleri üyeleri açıkladı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na göndereceği üç üyenin ismini açıkladı. AK Parti'yi komisyonda Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül temsil edecek.

Londra'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, komisyonun AK Partili üyeleri ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Cemil Bey yakın dönem Türk siyasi hayatının duayenidir. Meclis başkanlığımızı yapmış ve bu anlamda Meclis sistematiğini, usulünü, çalışma yöntemini en iyi bilen isimdir Türkiye'de. Yine son Anayasa Komisyonu çalışmaları esnasında da Meclis Başkanı olarak bu çalışmalara riyaset etmiş, son 12 Eylül döneminin bütün çalkantılarını 12 Eylül'den bu yana yaşamış, dolayısıyla Anayasa'nın aksayan yönlerini son derece yakından bilen çok tecrübeli bir siyasetçimiz. Onun bu tecrübesinden istifade edeceğiz ve komisyona giden AK Partili üyelerin sözcüsü ve başkanı konumunda olacak.

Ahmet İyimaya anayasa hukuku anlamında Türkiye'de nadir isimlerdendir. Ve bu anlamda yazılmış eserleri var. Tabii benim her zaman takdir ettiğim bir başka önemli özelliği de bir kitap aşığıdır ve Türkiye'de en iyi kitap koleksiyonlarından birine sahiptir. Son Anayasa Komisyonu çalışmasında da zaten partimiz adına görevliydi. O da bir önceki Anayasa Komisyonu ile bu Anayasa Uzlaşma Komisyonu arasında bir köprü olacak. Oradaki tartışmaları yakından biliyor.

Abdülhamit Bey yine bir hukukçudur. Çok çalışkan ve gayretli bir siyaset adamı olarak da MYK'da genel sekreterimiz. Parti ile komisyon arasındaki bağlantıları kuracak."

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah AK Parti olarak anayasa çalışmalarının en etkin şekilde ve netice odaklı olarak yürümesi konusunda da çok ciddi bir çaba içerisinde olacağız. Döner dönmez de arkadaşlarla toplanacağız. AK Parti olarak komisyon çalışmaları ile ilgili takip edilecek usul, yöntemi kendileriyle görüşeceğim." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verecekleri üyeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER