Davutoğlu: Barajın düşürülmesini önereceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ardından ilk turuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Davutoğlu, "Seçim barajının düşürülmesinden yanayım. Hükümet protokolünde barajın düşmesini önereceğiz" dedi.

Davutoğlu: Barajın düşürülmesini önereceğiz

NTV'de yayınlanan Siyasi İşler Özel programında soruları cevaplayan Davutoğlu, koalisyon için CHP'yle yöntemde anlaştıklarını söyledi. Davutoğlu, "İlk turu çok başarılı buluyorum. CHP'de daha ileri bir aşamadayız. Yöntemde anlaştığımız için CHP uygun gördü ve başlayabiliriz dedi" ifadelerini kullandı.

BARAJIN DÜŞÜRÜLMESİNDEN YANAYIZ

“Muhtemel bir hükümet ortaklığı görüşmesinde ve hükümet protokolünde barajın düşürülmesini önereceğiz. Biz de düşürülmesinden yanayız. Biz bunu daha önce de daraltılmış seçim sistemiyle birlikte önermiştik."

ŞEFFAFLIK YASASINI GETİRECEĞİZ

"CHP'nin 14 ilkesi var. Bunlardan 8-9'u kabul edilebilir, 2-3'ü müzakere edilebilir, 1-2'si de bizi sıkıntıya sokacak maddeler. Ama bizim restorasyon maddelerimizde de benzer maddeler var. Koalisyonu kurmamız halinde ilk gündeme getireceğimiz konu şeffaflık ve imar yasalarıdır"
<< Önceki Haber Davutoğlu: Barajın düşürülmesini önereceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER