Davutoğlu, Brüksel'de mini AB Zirvesi'ne katılacak


Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Brüksel'de düzenlenecek AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılacak.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre toplantıya Türkiye'nin yanı sıra, Avusturya, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Slovenya, Finlandiya, Fransa ile Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu'nun katılması öngörülüyor.

Açıklamada, "Toplantı, 29 Kasım'da tüm üye ülkelerin yanısıra üç AB kurumun Başkanlarının katılımıyla ilk defa düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nin devamı niteliğinde, 17 Aralık 2015 tarihinde Brüksel'de tertiplenen "AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"nın ikincisini oluşturmaktadır. Toplantıda, Türkiye-AB Ortak Göç Eylem Planı temelinde, ülkemizin öteden beri savunduğu "yük ve sorumluluk paylaşımı" kapsamında mevcut işbirliğini ilerletmeye yönelik adımlar ele alınacaktır." denildi.

AB KURUMLARININ BAŞKANLARI İLE DE GÖRÜŞECEK

Ahmet Davutoğlu'nun ayrıca AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı bir araya gelerek başta göç konusu olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin tüm veçhelerini ele almasının öngörüldüğü belirtildi.

Davutoğlu'nun ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile üçlü bir toplantı gerçekleştireceği kaydedildi.

İŞ FORUMUNA DA KATILACAK

Davutoğlu'nun Brüksel'de resmi temaslarının yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile işbirliği halinde tertiplediği "Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu"na iştirak edeceği ve TOBB Brüksel Temsilciliği'nin açılışını da gerçekleştireceği açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Brüksel'de mini AB Zirvesi'ne katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER