Davutoğlu: Bütçelerini teröre destek için harcayan belediyeden hesap soracağız


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, merkezi bütçeden gönderilen paraları halk için harcamayan belediyelerden hesap soracaklarını söyledi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlediği '24'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuştu. Davutoğlu, eğer merkezden gelen yatırımların harcamalara aktarılmış olsaydı tam 13 kat fazla hizmet alınmış olacağını ifade etti. Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Biz şehirlerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadık, yapmayız. Bunun en açık örneği belediyelere gönderdiğimiz paraların miktarlarında ve gerçekleşme oranlarında açıkça görebilirsiniz. Her ilimize adil bir şekilde kaynak gönderiyoruz Öylesine çukur siyaseti içinde olan belediyelerin teröre destek veren siyaset anlayışıyla şehirlerimiz tarumar ediliyor. Hiç merak etmeyin bu personel giderleri nereye gitti? Yatırımlara dönüştürüldü mü? Bu kaynakların ne için kullanılıyor tek tek araştırılacak ve hesabı sorulacaktır. Biz bu kaynakları kolay oluşturmuyoruz. Bu millet doğalgaz zengini, petrol zengini değildir. Alnının teriyle, helal emeğiyle bu kaynakları oluşturuyor ve bu kaynakları gönderdiğimiz zaman bu illerimize her yerde halka hizmet etmek için gönderiyoruz."

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın malum partilere oy veren vatandaşlarımızın da teminatı olduk, olmaya devam edeceğiz" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eminim onlar da bu gerçeği gördükçe bu partiye, bu yöneticilere dönerek en net ve kararlı soruları yönelteceklerdir. Tüm belediyelerimizin ne yaptıklarının takibi yapılacaktır. Bu devletin vatandaşlarının alın terini 78 milyonun hakkını kimsenin sömürmesine asla müsaade etmeyiz. Onun için bir taraftan terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz, diğer taraftan özgürlükleri Türkiye'nin her yerinde egemen kılacağız. Diğer taraftan da bu konuda gayri hukuki yollara sapan kim olursa olsun ondan da hesap soracağız. Terörle mücadelede birinci önceliğimiz vatandaşımızın canını ve malını korumaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Bütçelerini teröre destek için harcayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER