Davutoğlu: Can Azerbaycan'la omuz omuza durmaya devam edeceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye, Ermenistan'ın saldırıları ve işgaline karşı can Azerbaycan'la omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir." dedi.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"Serok Ahmet" tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkan Davutoğlu, salonda bulunan, geçen hafta terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti İspir İlçe Salih Zeki Çetinkaya'yı takdim etti. Davutoğlu, "Onlar AK Parti'ye bunun için saldırıyorlar. Çünkü biliyorlar ki AK Parti grupta ne zaman bir araya gelse, Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir araya gelse bütün bir milleti temsil ediyor." dedi.

"ERMENİSTAN SALDIRILARINI LANETLİYORUZ"

Dağlık Karabağ'daki sınır hattında Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmalara da değinen Davutoğlu, süreci yakından takip ettiklerini; Ermenistan'ın saldırılarını lanetlediklerini söyledi. Davutoğlu, şehit Azeri askerler için başsağlığı mesajını iletti.

Davutoğlu, "Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye, Ermenistan'ın saldırıları ve işgaline karşı can Azerbaycan'la omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir. Can Azerbaycan'ın kaybettiği her şehit bizim canımız, bizim yüreğimizdir. Azerbaycan'ın haklı davasına desteğimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Dağlık Karabağ da dahil olmak üzere can Azerbaycan'ın işgal altındaki bütün topraklar kurtulana kadar biz de 78 milyon olarak Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"İKİ SURİYELİYE KARŞI 78 MÜLTECİ GÖNDERDİK"

AB ile yapılan anlaşma gereği ilk adımın atıldığını; dün 202 yasadışı göçmeni geri aldıklarını, Suriye uyruklu olmayan 199 kişiyi Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'ne; 1 refakatsiz çocuğu Aile Bakanlığı'na bağlı merkeze teslim ettiklerini söyledi. Geri alımı yapılan 2 Suriyeliye karşılık kamplardaki 78 mültecinin Avrupa'ya gönderdiklerini anlatan Davutoğlu, "Böylece bu anlaşma ile Türkiye'de mülteci sayısı artacak diyenler de derslerini almış oldular. Bu uygulama sayesinde ülkelerindeki savaştan, çatışmadan kaçan kişilerin Ege'de boğulmalarının önüne geçilecek." diye konuştu.

Suriye krizi çözülmedikçe göç dalgalarının devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, AB'yi bu konuda aktif tutuma almaya çağırdı.

"KİMSE CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURUYLA OYNAYAMAZ"

Geçtiğimiz günlerde Almanya medyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretamiz programlar yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Basın özgürlüğü sınırsız değildir, olamaz. Herkes eleştirebilir, ama kişisel ideolojik tatmin ve reyting uğruna kimse kimsenin onuru ile ve hele hele Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir makamında bulunan sayın cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz, oynatmayız."

Davutoğlu, konuyu Merkel ile de görüştüklerini de belirterek, yaptığı açıklamadan dolayı Merkel'e teşekkür etti.

Davutoğlu'na konuşmasının ardından Şanlıurfa ve Silopi'den gelen esnaf grupları çiçek ve tablo hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Can Azerbaycan'la omuz omuza durmaya devam edeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER