Davutoğlu: Kimseyi ötekileştirmeden yepyeni diyalog kanallarını açacağız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Yenimahalle mitinginde, çeşitli vaatlerde bulunarak, "Çözüm sürecini hedefine ulaştıracağız. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yepyeni diyalog kanallarını açacağız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Ankara Yenimahalle mitinginde konuştu. Başbakan Davutoğlu, iktidarda kalmaları halinde Başkanlık sistemi dahil yeni bir Anayasa için harekete geçeceklerini söyleyerek çeşitli vaatlerde bulundu. Davutoğlu, "Çözüm sürecini hedefine ulaştıracağız. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yepyeni diyalog kanallarını açacağız. Gençlerimize yeni iş alanları açacağız. Başta emeklilerimiz olmak üzere, taşeronlar ve sosyal kesimlerin bütün meselelerini birer birer çözeceğiz. Bürokrasiyi ehliyet ve liyakat esasları üzerinden yeniden tanzim edeceğiz. Yolsuzluklara, yasaklara ve yoksulluğa karşı açtığımız mücadelenin devamı olarak şeffaflık yasasını çıkaracağız. Yargı reformu yapacağız." ifadelerini kullandı.

İŞTE YOL AYRIMI YA İZZETLİ TÜRKİYE, YA ZİLLET İÇİNDE TÜRKİYE

Davutoğlu, şöyle devam etti: "MİT TIR'larının yaptığı milli görevi, Türkmenler'e Bayırbucak'ta yaptığı görevi dünyaya şikayet eden casuslara, vatan hainlerine haddini bildirecek miyiz? Mazlumlara sahip çıkmaya devam edecek miyiz? İşte yol ayrımı ya izzetli Türkiye, ya zillet içinde Türkiye. İzzetli Türkiye'ye var mısınız? Onlara 2002 yılının zillet içindeki Türkiye'sini özlüyorlar. Koalisyon istiyorlar, kriz istiyorlar. Biz koalisyon değil, istikrar istiyoruz."

'Bahçeli gelip burada milliyetçi nutuklar atıyor' diyen Davutoğlu, "73 vilayete gitti mi, 81 vilayete gidebilir mi? Kılıçdaroğlu, küçük topluluklarla belli bölgeler dolaşıyor. Şimdi o biraz meşgul. Hayal kuruyor hayal. Onun hayal kurduğu şeyleri biz hayata geçiriyoruz. 'Kars'ta et ve süt kurumu kuracağız' demiş. Kağıdı verenler de yanlış veriyor. Biz et ve süt kurumunu zaten kurduk. Bu adam uyuyor. Bir uyanıyor kağıt veriyorlar eline, onu okuyor, proje zannediyor. Proje diye getirdiği bizim 15 yıldır uyguladığımız Türkiye merkez ülke projesi." diye konuştu.

BİZ PENSİLVANYA'YA VURDUĞUMUZDA SESİ CHP'DEN GELİYOR

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü :Biz Pensilvanya'ya vurduğumuzda sesi CHP'den geliyor, savunuyor. MHP'den geliyor, onlar savunuyor. HDP'den geliyor, onlar savunuyor. Ankara'ya da şimdi Gerede'den içme suyu getirirken dünyanın en uzun içme suyu hattını kurmuş olacağız. Biz dünya ile yarışıyoruz, bunlar kumpaslarıyla yarışıyorlar. Yenimahalle'ye sporcu fabrikası kuruyoruz. Ayrıca il halk kütüphanesi kuruyoruz, birçok gençlik tesisi kuruyoruz."


CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Kimseyi ötekileştirmeden yepyeni diyalog kanallarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER