Davutoğlu: Kudüs'ten aldığımız emaneti Medine'ye devredeceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Ekonomi Ödülleri 2015 programında yaptığı konuşmada, Konya'nın 2016 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı'nca turizm başkenti ilan edildiğini söyledi. Davutoğlu, 2015'te Kudüs'ten alınan bu emanetin 2017'de Medine'ye devredileceğini aktardı.

Konya Ekonomi Ödülleri töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Allah, Konya'yı bizim arkamızdan hiç eksik etmesin. Buradan güç almaya geldim." dedi. Ülkenin etrafında ateş çemberi olduğunu anlatan Davutoğlu, "Dünyadaki ekonomik krizleri görüyorsunuz. Ülkemizi bu çalkantı içinde Türkiye'yi istikrar adası yapmak istiyoruz. Tek beklediğimiz teşekkür, milletimizin bize dua etmesidir. Hiçbir makam bir şehit babasının, anasının kazandığı makamdan daha aziz değildir. Birilerinin bu ülke sanki savaşa giriyormuş gibi karamsar bir tabloya sürüklemesine inat, hepimizin bu ülke bir barış ülkesidir kardeşlik ülkesidir diye haykırmasıdır." ifadelerini kullandı.

Konya'nın bilim şehri olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Konya tarihteki ihtişamlı konumuna yükseliyor. Konya bilim şehri oluyor. 57 İslam ülkesinin tamamının üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı, 2016 yılı için Konya'yı turizm başkenti ilan etti. Konya Kudüs'ü Haçlılara karşı bir zırh gibi korumuştur. Şimdi de başı daralan size gelecektir. Kudüs'ün özgürlüğünü açacak insanların yetiştiği şehir olacaktır. 2015'te Kudüs'ten aldığımız bu emaneti 2017 yılında Medine'ye devredeceğiz." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER