Davutoğlu'nun 'DEAŞ ne kadar nankörse, PKK'da o kadar' sözü TBMM gündeminde


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD'e yönelik "nankör" nitelemesi ve "Eş lazım dediğinizde önce anne babanıza gideceksiniz; onlar bulamazsa bize başvuracaksınız" beyanı hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Erdem, "Şanluurfa'da konuşan şahsınız, 'Biz burada Suruç'ta 197 bin Kobanili kardeşimizi aldık. Bunlar çıktılar Türkiye'yi DEAŞ ile işbirliğiyle suçladılar. DEAŞ ne kadar nankörse, hainse, alçaksa PKK'da o kadar alçak hain ve korkaktır' ifadelerini kullanmıştır. Yine aynı gün başka bir konuşmada tarafınızca 'Eş lazım dediğinizde önce anne babanıza gideceksiniz; onlar bulamazsa bize başvuracaksınız' beyanında bulunulmuştur." dedi.

Bu çerçevede Erdem, şu soruları yöneltti:

"IŞİD'e kırgın olduğunuz konular nedir? Ankara Katliamı'ndan sonra oyunuzdaki artışa rağmen, IŞİD'e neden hala nankör denilmektedir?

IŞİD'in "iyilikten anlaması" için ne gibi faaliyetlerde bulunması gerekmektedir?

IŞİD'e yaptıkları nankörlük nedeniyle herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır? Sınır kontrolleri artacak mıdır? Polislere IŞİD hücrelerine göstermelik de olsa operasyon yapılması emri verilecek midir?

Yönetiminizin iyiliklerine karşı bu nankörlükten sonra IŞİD'le aranızdaki fark 360 dereceden 720 dereceye çıkacak mıdır?

Tek başına iktidar olmanız halinde, eş bulma noktasında TRT bünyesinde "desti izdivaç" programları yapılacak mıdır?

İktidar olmanız durumunda eşler arasında "sıfır sorun" politikasıyla hareket edecek bir Gönül İşleri Başkanlığı kurulacak mıdır? Kurumun başı "yerli ve milli" bir partili mi getirilecektir? Kurumlarınız aracılığıyla evlenenlere maddi destek sunulacak mıdır?"TBMM-gundeminde-1912424.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'nun 'DEAŞ ne kadar nankörse, PKK'da o kadar'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER