Davutoğlu: Seçim sonuçları ne olursa olsun İran'la ilişkiler önceliğimiz olacak


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmede, seçim sonuçlarının Tahran'la ilişkileri etkilemeyeceğini söylediği belirtildi.

İran'ın Fars ajansına göre, basına kapalı görüşmede Davutoğlu, "Seçim sonuçları ne olursa olsun, İran'la ilişkiler Ankara'daki hükümetin birinci önceliği olacak." dedi. İddiaya göre Davutoğlu ayrıca, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin komşu ülkeler ve tüm bölge için örnek teşkil edebileceğini söyledi ve iki ülkenin de terör gruplarına karşı uyumlu şekilde çalıştığını söyledi.

Başbakan Davutoğlui İran'a uygulanan ambargoların kalkmasıyla iki ülke arasında hedeflenen 30 milyar dolarlık ticarete ulaşılması adına bir ufuk açılabileceğini kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise ambargoların kalkmasının ardından, kendilerine zor günlerde dostluk gösterenleri unutmayacakları ve bu ülkelere imtiyaz tanıyacakları sözünü verdi.

Birçok küresel meselede Türkiye ile aynı görüşleri paylaştıklarını söyleyen Ruhani, Irak ve Suriye'deki teröristlere karşı da ikili işbirliği ve istişarelerin artırılmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Seçim sonuçları ne olursa olsun İran'la... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER