Davutoğlu: TAK üstlenmiş olsa da YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili "TAK dediğiniz de ayrı bir örgüt değil; PKK uzantısı bir örgüt. YPG'de PKK uzantısı bir örgüt. Yani TAK üstlenmiş olsa da bu YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz." dedi.

Ankara Valiliği'nde gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından Başbakan Davutoğlu, açıklamalarda bulundu. Bombalı saldırıyı düzenlediği iddia edilen Salih Necar'ın kimliğinin tespiti hakkında bilgi veren Davutoğlu, olay yerinde bir parmak ve bir kesik el bulunduğunu ve Necar'ın kimliğine buradan ulaşıldığını açıkladı.

Başkent'teki bombalı saldırıyı TAK'ın düzenlediği yönündeki iddialara da cevaplayan Davutoğlu, TAK'ın, Kumrular patlamasında olayı hemen üstlendiğini hatırlattı. Davutoğlu, "Neden 3 gün beklediler? TAK dediğiniz de ayrı bir örgüt değil; PKK uzantısı bir örgüt. YPG'de PKK uzantısı bir örgüt. Yani TAK üstlenmiş olsa da bu YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz. Ama niye 3 gün bekliyor? Muhtemel ki bu kişinin bu kadar kısa sürede ortaya çıkarılmasını hesap edemediler. Bugün o ortaya çıkarılınca, o irtibatı yok etmek ve uluslararası alanda 'YPG'nin meşruiyetine dönük gölge düştü' hissine kapıldıktan sonra TAK diye bir örgüt, paravan bir örgüt, PKK irtibatlı bir örgüt bunu üstlendi. Biz bunu tespit etmemiş olsaydık, bütün dünyada bunları bilgilendirip, YPG'nin gerçek yüzünü ortaya koymamış olsaydık; böyle bir üstlenmeyi yaparlar mıydı? Bunlar hepsi tek bir adresi gösteriyor; YPG'nin de TAK'ın da emir aldığı Kandil'i gösteriyor." ifadelerini kullandı.

'MÜTTEFİK ÜLKEDEN BEKLEDİĞİMİZ TEK ŞEY; YANIMIZDA OLMASIDIR'

Başbakan Davutoğlu, bir soru üzerine ABD'nin YPG ile ilgili açıklamalarına da değindi. Suriye bağlamında farklı kanaatler olduğunu ve bizim için tehdit görünenin başkaları için tehdit görülmeyebileceğini belirten Davutoğlu, "Ama iş Türkiye ise, müttefik ülkeden beklediğimiz tek şey; yanımızda olmasıdır." dedi.

Türkiye'nin güvenliği söz konusu ise bunu tartışma konusu yapmayacaklarını aktaran Davutoğlu, Ankara'da ABD elçiliğine yönelik saldırıda Türkiye'nin tutumunun ortada olduğunu hatırlattı. Davutoğlu, "ABD'den beklediğimiz tek şey, Türkiye'ye yönelik kim tehdit oluşturuyorsa 'bu bize karşıdır deme' anlayışı. Amasız bir dayanışma içerisinde olmaları." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: TAK üstlenmiş olsa da YPG bağlantısını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER