Davutoğlu: Terörle mücadeleden geri dönüş yok


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye dün sürdürdüğü çözüm sürecinde nasıl doğru bir siyaset izliyorsa, bugün de terörle mücadelede doğru bir operasyon izliyordur. Milletimiz de bu iki sürece büyük bir destek vermiştir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında Dağlık Karabağ hattındaki son gelişmelere değinen Davutoğlu, Ermenistan'ın saldırısıyla başlayan çatışmaları yakından takip ettiklerini anlatarak, "Hayatını kaybeden can Azeri kardeşlerimize baş sağlığı diyorum. Bütün dünya bilmeli ki, Türkiye, Ermenistan'a karşı Can Azerbaycan'ın yanındadır. Haklı davalarına desteği bugüne kadar olduğu gibi, destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Güneydoğu'da operasyonlara da değinen Davutoğlu, "Diyarbakır halkı terörün karşısında dimdik durmuş, teröre teslim olmayacaklarını net olarak ortaya koymuştur. Vatandaşlarımıza bir kere daha can-ı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu. Doğu ve Güneydoğu'da insanların terör örgütüne asla destek olmayacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Biz, teröre karşı da terörün açtığı yaraları sarmak için de vatandaşlarımızın yanındayız. Medeniyetimizin ışık şehri Diyarbakır'ı asla onlara teslim etmedik, etmeyeceğiz." diye konuştu.

Sur'daki önceliklerinin vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu belirten Davutoğlu, Sur'un tarihi dokusunun korunarak yeniden imar edileceğini aktardı. Parti olarak Türkiye'nin terör belasından kurtulması için çaba harcadıklarını kaydeden Davutoğlu, "Çatışmaların durması, milletimizin huzur ve emniyete kavuşması için güçlü bir devletin yapması gerekeni yaptık. Biz huzur ortamı sağlarken, PKK terör örgütü çukur kazarak, hendek kurarak yeni bir süreç başlattı. Biz de her tehdide karşı yapılması gerekeni yaptık. Ve tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarını başlattık. Türkiye dün sürdürdüğü çözüm sürecinde nasıl doğru bir siyaset izliyorsa, bugün de terörle mücadelede doğru bir operasyon izliyor. Milletimiz de bu iki sürece büyük bir destek vermiştir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır." açıklamasında bulundu.

Ankara dışındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısının 11 Nisan'da Şanlıurfa'da yapılacağını ifade eden Davutoğlu, "Karşımızda gözü dönmüş bir terör örgütü var. Bizden kimse elinde silah ve kan olan terör örgütünü muhatap alacağımızı beklemesin. Bizim bundan sonra tek muhatabımız milletimizdir. Kararlılığımız tamdır. Mücadele kararı verirken de, bugün bu mücadeleyi yürütürken de hükümetimiz diğer partilerden destek görmemiştir." dedi.

Avrupa Birliği (AB) ile varılan göçmen mutabakatına da değinen Davutoğlu, "Kamplarda yaşayan 78 Suriyeli kardeşimizi Almanya ve Avrupa'ya gönderdik. Yasadışı göç yerine yasal göç teşvik edilmiş olacak. 16 Nisan'da Kilis'teki okul ve hastane açılışını başta Merkel olmak üzere AB liderleriyle birlikte yapacağız." ifadelerine yer verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Terörle mücadeleden geri dönüş yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER