Davutoğlu: Türk halkını ikna edebilirim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği'nin gerekli adımları atması ve Kıbrıs sorununun çözümü halinde Türk halkını AB üyeliği ile ilgili beklentisinin çok daha fazla artacağını söyledi.

Davutoğlu: Türk halkını ikna edebilirim

"Türk toplumunun, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeye devam ettiğini düşünüyorum." diyen Davutoğlu, AB'nin Türkiye'yi kabul edeceğine dair beklentinin ise çok düşük kaldığını ifade etti. Davutoğlu, yeni fasılların müzakerelere açılması ve vize muafiyetinin uygulamaya geçmesi halinde Türk halkının AB'ye üyelik beklentisinin çok daha fazla artacağını öne sürdü. Türk toplumunun çok dinamik, açık fikirli ve sonuç odaklı bir toplum olduğunu söyleyen Davutoğlu, son seçimde katılım oranı ve halk iradesinin parlamentoya yansıma oranının demokrasiler için bir mucize olduğunu savundu. 

Başbakan Davutoğlu, yüzde 49,5 oranında halk desteğine sahip bir başbakan olarak Türk toplumunu AB'nin Türkiye'yi üye ülke olarak görmek istediğine dair ikna edebileceğini dile getirdi. Davutoğlu, bugün bu konunda AB'de siyasi bir irade görmüş olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Davutoğlu, hükümetinin çeşitli reform paketlerini hayata geçireceğini ve AB ile müzakerelerde yeni fasıllar açmak istediklerini söyledi. Başbakan Davutoğlu, müzakerelerin gayet iyi gittiği Kıbrıs'ta önümüzdeki aylarda sorunu çözebilmeleri halinde de Türk-AB ilişkileri 'gelecekte bir rüya' değil, 'birkaç yıl içinde gerçek' olabilecek bir duruma dönüşebileceğini söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Türkiye ile ilişkileri son yıllarda ihmal ettikleri algısının doğru olmadığını savundu ve Türkiye ile ilk kez bir zirve toplantısının düzenlendiğini hatırlattı. Kıbrıs meselesinin çözülmesinin ilişkilere çok yardımcı olacağını vurguladı ve bu konuda da işlerin yolunda gittiğini kaydetti.
<< Önceki Haber Davutoğlu: Türk halkını ikna edebilirim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER