Davutoğlu ve HDP'li Demirel, bir binadaki 28 vatandaşın tahliyesini görüştü


HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Meclis'te bir görüşme gerçekleştirdi. Ayaküstü yapılan görüşmede Demirel, Davutoğlu'na Cizre'de yaşanan olayları aktardı ve bir binada bulunan 28 vatandaşın tahliyesinin derhal yapılmasını talep etti. Başbakan ise konuyla ilgileneceğini kaydetti.

Görüşmeye ilişkin HDP Grup Yönetim Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Çağlar Demirel, Cizre'de dört gündür 28 vatandaşın bir binanın bodrum katında olduğunu, aralarında ağır yaralıların da bulunduğunu ifade etti. Hala tedavi bekleyen bir grup vatandaşın olduğunu dile getiren Demirel, konuya ilişkin Başbakan'dan randevu istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti. Çeşitli temaslarda bulunduklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirten Demirel, Şırnak Valisi'nin bu katliamın birinci derece sorumlusu olduğunu iddia etti. Valinin ambulansın gidip yaralıları almasına izin vermediğini dile getiren Demirel, "Bu ülkeyi kim yönetiyor; sormak istiyoruz." diye konuştu.

Meclis'te Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini anlatan Demirel, "Başbakan'a Cizre'de yaşanan olayları ve bunun ağır sonuçlar doğuracağını söyledik. Ama hala bir sonuç alamadık. Sonuç alamadığımız gibi bulundukları bina bombardıman altında. Tanklar, toplar, ağır silahlarla saldırı altında. Derhal ambulans gönderilip yaralıların oradan çıkarılmasını Başbakan'a ifade ettik." şeklinde konuştu.

Bu yaşanılanlardan AK Parti hükümeti ve devletin büyük bir sorumluluk altında olduğunu belirten Demirel, "Orada vatandaşların binanın altında kalması demek, bu hükümetin ve devletin de altında kalması demektir. O yüzden bunun sorumluluğu çok ağırdır." ifadelerini kullandı.

Başbakan'dan, Cizre'de binadaki vatandaşların tahliye edilmesi için girişimde bulunmasını talep eden Demirel, yaptıkları görüşmede Davutoğlu'nun konuyla ilgileneceğini söylediğini aktardı. Ama somut bir şey gerçekleşmediğini belirten Demirel, "Başbakan ile Meclis'te KİT Komisyonu'na giderken biz kendisiyle görüştük, ayaküstü. Bu talebi somut olarak ilettik ama biz bunun somut gerçekleşmesini bekliyoruz. Bir an önce devletin adım atması gerekiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu ve HDP'li Demirel, bir binadaki 28 vatandaşın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER