Davutoğlu'na istihbaratı sordu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, PKK ve IŞİD saldırılarının istihbarat zafiyetinden kaynaklandığını ileri sürdü. Başbakan Davutoğlu'na "Zafiyetin nedeni istihbaratın kullanılamaması mı" diye sordu

Davutoğlu'na istihbaratı sordu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin son yıllarda gerçekleştirdiği kanlı saldırıların önlenememesinin istihbarat zafiyetinden kaynaklandığını ileri sürdü. Türkiye'nin istihbarat kapasitesinin ne kadarının hangi terör örgütlerinin izlenmesine ayrıldığını sordu. Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye'nin, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin hedefi haline geldiğini ifade etti.

ARTAN BÜTÇEYE RAĞMEN

İstihbarat birimlerinin saldırıları önceden haber alamadığını, patlayıcılarla, çalıntı arabalarla, yüzlerce kilometre yol kat eden teröristlerin yakalanamadıklarını hatırlatan Gök, şunları söyledi: “Türkiye son yıllarda bütçesinden, savunma ve emniyet hizmetlerine, istihbarat hizmetlerine giderek daha fazla para ayırmaktadır. Türkiye'nin önemli bir istihbarat kapasitesi bulunmaktadır. Yaşanan zafiyetin bu kapasitenin yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor olma ihtimali yüksektir.”

ZAFİYET RAPORU HAZIRLADINIZ MI?

Levent Gök, Başbakan Davutoğlu'na, “Türkiye'nin istihbarat kapasitesinin hangi oranlarda, hangi terör örgütlerinin ve faaliyetlerinin izlenmesine ayrıldığına ilişkin bir istatistik olup olmadığını” sordu. Gök, “Bu kapasitenin yüzde kaçının PKK, yüzde kaçının IŞİD ve yüzde kaçının paralel yapılanmayı ve faaliyetlerini takip ettiğine yönelik bilgilerin” açıklanmasını istedi. Gök'ün Davutoğlu'na yönelttiği diğer sorular ise şöyle; “Eğer böyle bir istatistik bulunmuyor ise bu istatistiğin yapılmamasının nedenleri nedir? Bu olgunun ölçülmesine yönelik olarak herhangi bir hazırlık yapılmakta mıdır? Haziran 2015'ten sonra ülke genelinde, özellikle de Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşanan büyük çaplı bombalı saldırılarla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar sonucunda, Türkiye'nin istihbarat birimlerinin görevlerini yapıp yapmadıklarıyla ilgili ne tür sonuçlara ulaşılmıştır?”

<< Önceki Haber Davutoğlu'na istihbaratı sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER