Davutoğlu'ndan saldırıyla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

Davutoğlu'ndan saldırıyla ilgili açıklama


Davutoğlu Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili şöyle konuştu:

"Sınırlarımızın güvenliği sınır ötesinde başlar. Sadece sınırda alınacak tedbirlerle güvenliği sağlamak güçleşiyor. Başika Kampı’nın mevcudiyeti Musul’un DEAŞ’ın eline geçtiği 2014 yılı yazından beri uluslararası toplumun ve BM’nin aldığı kararlara dayanmaktadır. Türkiye bir karar verip kamp kurmuş değildir. Uluslararası toplumun aldığı kararlar bizi sınır ötesinde tedbir almaya sevk etmiştir.

Bugün ortaya çıkan tablo ise Başika kampının peşmerge ve DEAŞ arasındaki yoğun çatışma soınrasında Başika kampına isabet eden mermiler ve gerginliği sonucunda eğitilen Iraklı askerlerden birisi şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Herhangi bir kaygı verici durum yok. Genelkurmay başkanımız olayı ele aldı.

O civardaki DEAŞ mevzileri de imha edildi. Bu Türkiye'nin caydırıcı gücünü göstermesi bakımından önemlidir.

Bu gelişme orada attığımız adımların haklılığını ortaya koymuştur. Mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde."

Buradaki mevcudiyetimiz tamamiyle Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesindedir ve terörle mücadele bağlamındadır. Meşru Irak güçleri ve meşru Irak güvenlik birimleri bu bölgede hakimiyet kurana kadar, Türkiye'ye dönük riskler de içeren bu bölgelerde Türkiye gerekli tedbirleri alır. Askeri gereklilikler esastır. Eğer Silahlı Kuvvetlerimiz orada yeni bir adım atmak gerekirse, bu konuda tam yetkiye de sahiptir.
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan saldırıyla ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER