Demir Çelik işçilerinin sorunu Meclis'te çözülecek


Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle uzun bir süredir gündem olan ve en son çatı eylemiyle adını duyuran Demir Çelik işçileri için Meclis'te kanun teklifi hazırlanacak. Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturhan, CHP'li Ali Akyıldız'ın takip edeceği çalışmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun destek sözü verdiğini söyledi.

4 ay önce borçları nedeniyle üretimi durduğu için işsiz kalan Demir Çelik Fabrikası'nın işçileri, sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor. 2004 yılından beri Erol Evcil yönetiminde olan fabrikanın işçileri 4 aydır maaş alamadıkları için meydanlarda haklarını arıyor. Geçen haftalarda yaptıkları eyleme TOMA ile müdahale edilen ve en son bağlı oldukları Çelik-İş Sendikası'nın bulunduğu binanın çatısında eylem yapan işçileri CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız sıkıntıları TBMM'ye taşıma sözü ile ikna etmişti.

Milletvekili Ali Akyıldız ile birlikte Ankara'ya giden Çelik İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan CHP Meclisteki temasları hakkında bilgi verdi.

'KILIÇDAROĞLU VE DAVUTOĞLU DESTEK VERECEK'

Mustafa Erturhan, Ali Akyıldız ile birlikte Meclis'te temaslarda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ile görüştük. Ali Akyıldız Bey Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Milletvekilimiz Ali Akyıldız Demir Çelik işçilerinin sorununun çözülmesi için konunun meclise taşınacağını Mecliste gerekirse bir kanun teklif etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bunu kabul etti. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve bakanımız İsmet Yılmaz bu kanun teklifine destek vereceğini ifade etti. Diğer siyasi partilerden de bu kanun teklifine destek olacaklarının garantisi alındı."

Meclis'te hazırlanacak kanun teklifini bekleyeceklerini vurgulayan Şube Başkanı Erturhan, "Şu anda yapılması gereken kanun teklifinin bir an önce hazırlanıp Meclis'te görüşülerek yasalaşmasıdır. Bunun içinde Ali Akyıldız bu konunun takipçisi olacağını bu işi sonuna kadar götürüp sonuçlandıracağına dair söz verdi. Bu kanun teklifini bekleyeceğiz, iş veren bu konuda ne yapabilir, ne adımlar atabilir onu da bekleyeceğiz, Yaşanacak olan yeni gelişmeleri gerekirse kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Demir Çelik işçilerinin sorunu Meclis'te çözülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER