Demirel'in kabri ziyaretçi akınına uğradı


Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in İslamköy'de bulunan kabri, Arife günü nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı

Baba ocağı İslamköy'deki Çalça Tepesi'nde olan Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in kabri Ramazan Bayramı arifesinde de ziyaretçi akınına uğradı. Ispartalılar ve özellikle İslamköy halkı, yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikten sora merhum Demirel'i de ziyaret ederek ruhu için dua ettiler, Yasin-i Şerif okudular. Bazı ziyaretçiler de Demirel'le ilgili duygularını ifade etmek üzere ziyaretçi defterini imzaladılar

Demirel'i Arife günü ziyaret ettiklerini belirten Doğan Soydemir "İslamköylüyüm. Hem bayram ziyaretimizi yaptık. Hem merhum Demirel'in kabrini ziyaret ettik. Nur içinde yatsın. Ailemi de bu ziyarete getirdim" dedi.

Eşi Ayşegül Soydemir de "Bayram dolayısıyla vefat etmiş yakınlarımızı ziyaret ederken atamız, babamız sayın Cumhurbaşkanımız Demirel'i de ziyaret ettik. Yasin okuduk, duamızı yaptık" ifadelerini kullandı.

Köy halkından Necla Koçman da "Sayın Demirel bizim gururumuzdu, gurur duymaya da devam edeceğiz. Çocukken buraya gelecek diye çok beklerdik. O günler çok güzeldi rüya gibi geldi geçti" diye konuştu.

İzmir'de yaşayan Hatice Mesci ise "Medarı iftarımızı ziyarete geldik. Bunun için çok mutluyum Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın" dedi.

Emekli Atabey PTT Başmüdürü İsmet Çiftçi, "Biz bu çatlak topraklarda büyüdük. Sayın Demirel bu çatlak topraklara hayat veren kişidir. Dünyaya nam salmış bulunmaz bir liderdi. Ben bu bölgede PTT başmüdürüydüm. Buraların telefon hatları bizden geçti. Köylerin listesi benim önümde duyduğu halde ben ezberleyemedim. O bir defa gelip başında sonuna ne var hepsini çıkardı. Hafızası çok genişti" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Demirel'in kabri ziyaretçi akınına uğradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER