Demirtaş: Basın mensupları bizimle ilgili haber yapma konusunda bile çok kaygılı


Seçim sürecinde medyaya yapılan baskılara dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Basın mensupları şu anda bizimle ilgili haber yapma konusunda bile çok kaygılılar." dedi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sol Grubu'nun ev sahipliğindeki toplantıya katılan Selahattin Demirtaş partileriyle ilgili haber yapan bazı medya grupları ve mensupları hakkında 'teröre yardım ve yataklık' suçundan soruşturma açıldığını hatırlattı.

Seçim sürecinde medyanın kendini özgür ve rahat hissetmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Demirtaş, "Çünkü bizi televizyon programlarına çıkarmış olan bazı medya gruplarına ve kişilerine karşı terör örgütüne yardım ve yataklıktan dolayı soruşturmalar açıldı. Dolayısıyla basın mensupları şu anda bizimle ilgili haber yapma konusunda bile çok kaygılılar. Seçim döneminde eğer medya aracılığıyla topluma ulaşamazsak bu da seçimin adaletli olmasını engeller." ifadelerini kullandı.

"KURU BİR ERDOĞAN KARŞITLIĞI DEĞİL"

"Biz seçimlerde ülkemiz açısından bir demokrasi başarısı çıkarmaya çalışıyoruz. Yoksa biz kuru bir AKP veya Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset yürütmüyoruz. Tabii ki Sayın Erdoğan ve AKP'nin de bütün bu gelişmeleri doğru anlayabilmesi için elbette ki eleştirilerimizi ağırlıklı olarak onlara yöneltiyoruz." diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Parti olarak seçimlerden başarılı çıkmalıyız çünkü Türkiye'nin demokrasisi için bu gerekli. Yoksa biz sadece kendi partimizin çıkarlarını düşünerek hareket etmiyoruz. Bunun için seçimde gözlemcilerin olması mutlaka lazım. Seçim sürecinin, kampanyanın ve seçim günü oy verme işlemlerinin tamamının uluslararası toplum ve (Avrupa) Konsey(i) tarafından güçlü bir şekilde gözlenmesi ve denetim altına alınması lazım."

1 Kasım seçimlerinden daha başarılı çıkacaklarını da öne süren Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin bundan sonra koalisyonlarla yönetilmeye alışacağını ve bunun da Türkiye'nin önünü açacak bir fırsat sunacağını savundu. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bu süreçte sorumluluk almaya hazır olacaklarını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Basın mensupları bizimle ilgili haber yapma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER