SP İl Başkanı Balaban: Milli eğitim sistemimiz ideal insan yetiştirmiyor

SP İl Başkanı Balaban: Milli eğitim sistemimiz ideal insan yetiştirmiyor

Saadet Partisi (SP) Balıkesir İl Başkanı Süheyb Balaban, eğitim sisteminin gayri millî olması ve Batı değerlerini öncelemesi sebebiyle ideal insan, ideal vatandaş yetiştiremediğini söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılında yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin ders başı yaptığını belirten SP Balıkesir İl Başkanı Balaban, bütün öğretmen, öğrenci ve velilere başarı dileğinde bulundu. Eğitim sisteminin gayri millî olması ve Batı değerlerini öncelemesi sebebiyle ideal insan, ideal vatandaş yetiştiremediği eleştirisinde bulundan Süheyb Balaban, "Milli eğitim sistemimiz, içinde bulunduğu sorunlar yumağından bir türlü kurtulamamışken yeni bir eğitim öğretim yılına daha girmiş bulunuyoruz. Bu, mevcut sorunlara yenilerinin eklenerek içinden çıkılmaz bir hal alacağını göstermektedir. Bizler, yürürlükte olan eğitim sisteminin iyi ve ideal insan yetiştiremediğine inanıyoruz. Nitekim toplumun huzur, güven ve mutluluğu her zamankinden daha çok arar hale geldiği herkesçe kabul edilir olmuştur. Hayat pahalılığı, işsizlik ve PKK terörü milleti canından bezdirdi. Bize göre söz konusu problemlerin ardında yatan en önemli neden, adı millî kendisi millî olmayan bir eğitim sistemidir. Mevcut eğitim sistemi batıcı olup maneviyattan uzak bir sistemdir. Besmeleden bîhaber yetişen nesillerle güçlü toplum, güçlü Türkiye'yi kuramayız. Amerikancı eğitim sistemi bir an evvel kaldırılmalı, yerine millî ve manevî değerlere, özüne, köküne bağlı bir eğitim modeline geçilmelidir. Bu eğitim modeline geçmeden, taklitçi bir modelle bir yere varamayız." dedi.

"ÖĞRENCİ KALİTESİ GİDEREK DÜŞÜYOR"

Okulların çevresindeki uyuşturucu, alkol ve benzeri tehlikelere dikkat çeken SP İl Başkanı Balaban, şöyle devam etti: "Her geçen gün öğrenci kalitesi giderek düşmektedir. Bunda, günümüz teknolojisinin menfi tesirlerinin olduğuna da inanıyoruz. Örneğin, öğrenciler sınıflara getirdikleri akıllı telefon ya da tabletler yüzünden dersten kopmakta, öğretmen de sınıf hâkimiyetini yitirmektedir. Bundan dolayı diyoruz ki millî eğitim müfredatı yeniden ele alınmalı, içeriği millî olmalı ve tarihsel birikimi günümüze taşımalıdır. Bu konuda kendi geçmişimizde yeterli çalışma mevcuttur. Öğrencilerin içine düştüğü sigara, içki, madde kullanımı gibi kötülüklerden, yalan ve küfürlü konuşmak gibi yanlışlıklardan kurtulması için sadece emniyet ve disiplin tedbirlerinin yetmeyeceği kabul edilmelidir. Öğrencilerin tüm bu yanlışlıklardan kurtulması için ahlâk ve maneviyatın önemsenmesi ve öncelenmesi gerekir." CİHAN
<< Önceki Haber SP İl Başkanı Balaban: Milli eğitim sistemimiz ideal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER