Demirtaş: Devlet içinde işbirliği var, sıradan bir ihmalden söz edemeyiz

Demirtaş: Devlet içinde işbirliği var, sıradan bir ihmalden söz edemeyiz

HDP Eş Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş, Ankara'da ki patlamayla ilgili canlı bombanın aranan bir kişi olduğunu, kendini bir yerde patlatacağı bilgisinin devlette olduğunu, bu olayla ilgili istihbaratın da devletin bilgisinde olduğunu belirtip, "Yani bir canlı bombanın gelip orada eylem yapabileceğine dair bilgiler var. Dolayısıyla çok büyük bir devlet içinde iş birliği var, sıradan bir zafiyet, sıradan bir ihmalden söz edemeyiz. İşbirliği yapmış, o nedenle bunun üstüne gidilmesi lazım ve bütün sorumlusu kim bunun önünü açmışsa bunun hesabının sorulması lazım." dedi.

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 4 Batmanlının ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere şehre gelen Demirtaş, şehir girişinde partililer tarafından karşılandı. Demirtaş, patlamada hayatını kaybeden İbrahim Atılgan ve oğlu 9 yaşındaki Veysel Deniz Atılgan'ın ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Gercüş İlçesine hareket etti.

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Demirtaş, çıkışa gazetecilerin sorulanı cevapladı. Ankara'daki patlamayla Suruç'taki patlamayı gerçekleştirenlerin birbirleriyle bağlantılı oldukları ile ilgili soruya Demirtaş şöyle cevap verdi:
"İki gün önce Ankara'da Savcı ile görüştüğümüzde de Savcı da aşağı yukarı bu bilgileri bize verdi. Bombanın da bombacının da Suruç'taki bombacı ile bağlantısı tespit edildiği ifade etmişti. IŞİD Bağlantısının da olduğunu söylemişti. Ama biz kendilerinin açıklamasını bekledik, yoksa patlamadan bir gün sonra aşağı yukarı bu bilgiler ortaya çıkmıştı. Aranan kişi canlı bomba olarak kendini bir yerde patlatacağı bilgisi var, istihbaratı var aynı zamanda mitingle ilgili de çok sayıda istihbarat bilgisi vardı devletin elinde. Yani bir canlı bombanın gelip orada eylem yapabileceğine dair bilgiler var. Dolayısıyla çok büyük bir devlet içinde iş birliği var, sıradan bir zafiyet, sıradan bir ihmalden söz edemeyiz. İşbirliği yapmış, o nedenle bunun üstüne gidilmesi lazım ve bütün sorumlusu kim bunun önünü açmışsa bunun hesabının sorulması lazım."

'HERKESİN YAŞAMI HER AN TEHLİKEDE'

Demirtaş kendisine yönelik bir suikast girişimi sorusuna da, "Her kesin yaşamı her an tehlikededir. Allah canımızı vermiş istediği zamanda alır." diye cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Devlet içinde işbirliği var, sıradan bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER