Yüksekdağ: Katletmeye doymuyorsunuz, size ölüm yetmiyor!

Yüksekdağ: Katletmeye doymuyorsunuz, size ölüm yetmiyor!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Katliamların sorumlusunun AK Parti olduğunu savunan Yüksekdağ, "Katletmeye doymuyorsunuz, size ölüm yetmiyor! İnanıyorum ki Türkiye halkları demokrasiyi seçecek. Kaosu, savaşı, kanı ve katliamı seçenlere karşı Türkiye halkları olarak inadına barışı seçeceğiz." dedi.

Figen Yüksekdağ, Fatih'teki Eruhlular Derneği'nde Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan, Sezai Temelli ve Hüda Kaya da yer aldı. Yüksekdağ, "Şimdi katliamın sorumlusu devlettir, AKP'dir dediğimizde bizi eleştiriyorlar. Katletmeye doymuyorsunuz, size ölüm yetmiyor! O ölümün yetmediği yerde ölümü karşı çıkanlara 3.5 yaşındaki çocuğun cenazesini veriyorsunuz. 11 ve 12 Ekim'de Adana ve Diyarbakır'da katledildi. Katil sizsiniz başkası değil. Katiller, sorumlular halkımıza bu savaşı yapanlardır. 'Cici çocuklar' diye IŞİD'i destekleyenlerdir." açıklamasını yaptı.

1 Kasım seçimlerinde halkın demokrasiden yana olacağını söyleyen Yüksekdağ, "Kandan ve savaştan beslenenlere karşı halkımızın demokratik direnişini her yerde bir hesap sorma gücüne dönüştüreceğiz. Bu koşullarda ülkeyi seçime götürecekler. Daha düne kadar 'kaosu seçtiniz' diyorlardı. İnanıyorum ki Türkiye halkları demokrasiyi seçecek, inadına barışı seçecek. Bizlere kaosu dayatanlara karşı. Kaosu, savaşı, kanı ve katliamı seçenlere karşı Türkiye halkları inadına barışı seçeceğiz. İnadına demokrasi ve özgürlükleri seçeceğiz." şeklinde konuştu.

MİT'in elinde 22 kişilik canlı bombanın listesi olduğunu kaydeden Yüksekdağ, "Bugün basına yeni bir haber düşmüş 'Suruç bombacısının kardeşinin Ankara katliamında meydanda görüldüğü' söyleniyor. Diyarbakır'dan bu yana katiller 'katledeceğim' diyor. Açık ayan beyan 'öldüreceğim, geleceğim' diyor. Listeler sayın başbakanın elindeymiş. 22-30 kişilik liste var. Şüphelilerin faillerin kim olacağı biliniyor. Elde delil ve bulgu var. Diyarbakır katliamından bu yana Adıyaman merkezli bir IŞİD birimi, IŞİD'de bağlı bir yapı var. Bombacı öncede bırakılıyor. Onun arkasından yine canlı bombaların listesi MİT ve hükümet tarafından biliniyor. Yine aynı guruptan birisi Suruç'ta katlediyor. Suruç'taki katliamdan sonra abisinin ismine varıncaya kadar basının gündeminde bulunuyor. MİT'i bırakalım. Listeler olmasına rağmen tekbir adım atılmıyor. Yine ellerini kollarını sallayarak Amed ve Suruç'ta olduğu gibi Ankara'nın göbeğinde bu katliamı gerçekleştiriyorlar. Sonra biz bu katliam devletin desteği olmadan yapılamaz dediğimizde bizleri provokatörlükle suçluyorlar." ifadelerini kullandı

'HALA VİCDANLARI VARSA İSTİFA ETMELİLER'

Hükümeti istifa etmeye çağıran Yüksekdağ şunları dedi: "Oluk oluk kan akıtacağız diye diye mafya, çete ve kontrgerillaya katliam yaptıra yaptıra ülkeyi, memleketi bu hale getirdiler. Artık bu şartlardan çıkışın tek bir yolu vardır. Eğer hala ahlakları, vicdanları varsa istifa etsinler. Biz artık istifa edin demeye utanıyoruz. Onlar kendi suçlarının üstüne çıkmaktan sıkılmıyorlar. Hala 'güvenlik, zafiyeti yoktur' demekten utanmıyorlar. İkincisi de siz hesap vermezseniz bu halk sizden demokratik yollarla hesap soracak. Katillerin peşini bırakmayacağız. Nerede olursa olsun bu katillerin peşini bırakmayacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekdağ: Katletmeye doymuyorsunuz, size ölüm yetmiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER