Demirtaş'tan flaş öneri!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Demirtaş'tan flaş öneri!

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sistem değişmiştir' sözlerine karşılık referandum teklifi yapacaklarını açıkladı.

Demirtaş, "Olası seçimde biz seçmenin önün referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum başkanlık sistemini istiyor musunuz istemiyor musunuz. Çıkan sonuca herkes saygı duyacak" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

"Sayın Davutoğlu'nun görevi iade etmesi lazım. Sayın cumhurbaşkanının da seçimden ikinci çıkmış partiyi görevlendirmesi beklenir. CHP kabul eder mi etmez mi kendilerinin bileceği bir iş. Tekrar seçimle bu defa kalıcı bir sonucun ortaya çıkması için hepimizin gayret göstermesi lazım. Bu darbe günleri de elbet atlatılacak, olası bir seçim hükümetinde partimizin görev alıp alamayacağını birazdan değerlendireceğiz, ülke için hiç bir sorumluktan kaçmayız, kaçmayacağız ama tavrımızı belirleyeceğiz.

ERDOĞAN’IN “SİSTEM DEĞİŞMİŞTİR” SÖZLERİ…

Çok net bir teklifimiz var, toplantında netleştireceğiz. Olası seçimde biz seçmenin önün referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum başkanlık sistemini istiyor musunuz istemiyor musunuz. Seçim vereceği partiye ayrı pusulada oy versin. Bakalım halk ne istiyor.

Oldu bittilerle rejim değiştirilmez, halk istiyorsa değiştirelim, kendilerine güveniyorlarsa seçimde referandum yapalım. Hepimiz çıkacak sonuçlara saygı duyacağız.

<< Önceki Haber Demirtaş'tan flaş öneri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER