'Deprem bölgesine kış günü yazlık çadır'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçen hafta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Hekimhan ilçesinde vatandaşlara verilen çadırların pek çoğunun yazlık olduğunu, soba kurulmasına imkan olmadığını belirtti.

Veli Ağbaba, geçen hafta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Hekimhan ilçesinde incelemelerde bulundu. CHP Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş ile Hekimhan belediye başkan yardımcılarıyla birlikte ilçeye bağlı Dursunlu, Karadere, Yayladamı, Sarıkız ve Kocaözü mahallelerine giderek depremde zarar gören evleri dolaşan Ağbaba, 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Hekimhan'ın yaralarını sarmak için CHP'li belediyelerin yardım eli uzattığını belirten Ağbaba, şunları kaydetti: "Belediyelerimizle görüşerek Hekimhan'a yardım getireceğiz. Elimizden gelen her katkıyı sunacağız. Vatandaşların yaşadığı dramı azaltabilmek için elimizden geleni yapacağız. Umarım kısa sürede sorunlar çözülür. Kış gününde problemlerin uzamaması gerekiyor. Hekimhan belediyemiz ve diğer belediyelerden sağladığımız yardımlarla sıkıntınızı en aza indirgeyeceğiz. Can kaybının olmaması büyük bir şans. İstanbul ve Ankara'daki belediyelerimizden yardım talep ettik, kısa sürede yardımlar Hekimhan'a ulaşacak."

'KIŞ GÜNÜ YAZLIK ÇADIRDA KALINIR MI?'

Ağbaba, bazı evlerde çok derin yarıklar oluştuğunu, içeriye girmenin hayati tehlike yaratacağını vurgulayarak, "Ancak, mahallelere verilen çadırların pek çoğu yazlık çadır. Soba kurulabilen çadırlardan değil. İçerisinde oturmak bu soğuk havalarda imkansız. Yüzlerce evde hasar var ancak bir elin parmakları kadar konteyner gönderilmiş. Gönderilen konteynerların da elektrik bağlantısı yok. Su yok. Kullanışlı değil. Yetkililerle görüşerek sorunun çözümü için girişimlerde bulunacağım." dedi.
Deprem-bolgesine-kis-gunu-yazlik-cadir-1960984.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 'Deprem bölgesine kış günü yazlık çadır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER