Derik Kaymakamlığı'na saldırı

Mardin’in Derik İlçesi’nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2’si polis 4 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK’nın el yapımı patlayıcı ile düzenlediği saldırı saat 12.10’da, Kaymakam Muhammet Safitürk’ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

samanyoluhaber.com

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk geçtiğimiz ay Derik İlçe Belediyesine de ‘kayyum başkan’ olarak atanmıştı.

Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

Mardin‘in Derik ilçesi’nde kaymakamlık binası yakınlarındaki kaymakamlık konutunda patlama meydana geldi. Patlamada yaralananların arasında Derik Kaymakamı'nın da olduğu belirtildi.

UÇAK AMBULANSLA ANKARA'YA NAKLEDİLECEK

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk' ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk' ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı belirtildi. 

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, 2015 yılında göreve başlamıştı.


<< Önceki Haber Derik Kaymakamlığı'na saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER