'Dernek çalışanları, emeklileri ucuz kömür vaadi ile dolandırdı' iddiası


Adana'da ucuz kömür vaadiyle onlarca emekliyi dolandırdıkları gerekçesi ile gözaltına alınan emekli derneği çalışanı 5 kişi adli mercilere sevk edildi. Söz konusu şahıslarınn kömür firmasıyla rüşvet ilişkisine girdikleri ileri sürülüyor.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine Türkiye Emekliler Derneği ve Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği yöneticilerini takibe aldı. İddiaya göre, polis, üyelerine ucuz yakacak sağlamak için anlaşma yapılan kömür firmasından bazı dernek yöneticilerinin rüşvet aldıklarını belirledi. Mali Büro Amirliği ekipleri, Adana ve Ankara'da düzenlediği eş zamanlı operasyonla kömür firması sahibinin de aralarında olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Polis, ucuz kömür alanlar listesinde ismi bulunan emeklileri Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıp ifadelerini aldı. Emeklilerin kömür almak istediklerinde firmanın 'Nakit para verelim, yarana merhem olur' teklifinde bulundukları ve tonu 560 lira olmasına rağmen bir ton almış imzası attırıp kendilerine nakit 300 lira verildiğini söyledikleri, ancak maaşlarından ise 560 lira kesinti yapıldığını söyledikleri öğrenildi.

Dernek yöneticileri ve kömür firması sahibi suçlamayı kabul etmedi. Söz konusu kişilerin yaklaşık 1 milyon 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı S.H.İ., Dernek Yöneticisi Y. T., Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı A.K.'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adli mercilere sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Dernek çalışanları, emeklileri ucuz kömür vaadi ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER