Destici'den 5 aylık vekillere: Sadece maaş aldılar başka hiçbir şey yapmadılar

Destici'den 5 aylık vekillere: Sadece maaş aldılar başka hiçbir şey yapmadılar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Haziran Genel Seçimleri'nden bugüne kadar 5 ay geçtiğini ancak Meclis'in terör olaylarına karşı hiçbir yasal önlemi almadığını söyledi. Destici, "Sadece maaş aldılar başka hiçbir şey yapmadılar. Çalışmadıkları günün parasını aldılar. Devlet verse bile eğer onu iade etmezlerse haramdır." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Şehit Aileleri Federasyonu'na ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, 10 sene önce o dönem Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de Kürt sorununun olmadığını, PKK terör örgütünün sorunu olduğunu anlattığını aktardı. Köse, "10 sene sonra bizim söylemimize geldi. Bu açılım süreci 7 Haziran'dan beri Türkiye'de 200'ün üzerinde şehit vermiş bir ülkeyiz. Bu 200 şehidin 'açılım süreci, kardeşlik projesi' başlarında prof. olmasa da prof. geçinen bazı kendini aydın yerine koyan karanlık kişilerin, karanlık siyasetçilerin vebali var. Gelen 200 şehidin ve halkın katili çözüm sürecinin mimarlarıdır." ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR KORİDOR AÇIP AYNE-L ARAB ÜZERİNDEN PYD'YE YARDIM ETTİĞİNDE BİZİM SÖZÜMÜZ İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI"

Daha sonra konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de gündem maddesi çözüm süreci ve terör olaylarıydı. Gelinen noktada çözüm sürecinin sonuçlarını yaşadıklarını anlatan Destici, "PKK sınır dışına çıkacak' dediler, çıktı mı, silah bıraktı mı? bunların hiçbirisi olmadı. PKK'yı meşrulaştırdılar. Öyle bir meşrulaştırdılar ki, PKK, PYD ismiyle bugün ABD'nin müttefiki konumuna geldi, Rusya'nın müttefiki konumuna geldi. O gün PYD'yi savunan iktidar ve onun sözcüleri aynen, 'PYD eşittir PKK, ABD PYD'ye yardım ettiğinde aslında PKK'ya yardım etmiş oluyor' diyorlar. Peki biz, bunu iki sene önce söylediğimizde iktidar koridor açıp Ayne-l Arab üzerinden PYD'ye yardım ettiğinde bizim sözümüzün itibarsızlaştırmak için her türlü iftira ve yalana başvurdular." diye konuştu.

"BAZI İLÇELERE GİRİLEMİYORSA BUNUN VEBALİ YSK'DA DEĞİL, TÜRKİYE'Yİ YÖNETEN İKTİDARDADIR"

Bölgenin güvenliği tartışılır hale geldiğini aktaran Destici, "Cumhurbaşkanı, 'YSK sonucuna katlanır' diyor. Halbuki YSK'dan önce kendilerinin sonucuna katlanması lazım. Eğer bugün o bölgede seçim güvenli şekilde yapılamayacaksa, bazı ilçelere girilemiyorsa bunun vebali YSK'da değil, Türkiye'yi yöneten iktidardadır. Hiç kimse kendi günahını başkasının üzerine yüklemeye kalkmasın. Bugün o bölgede yaşananlar iktidarın politikalarıyla belirlenmiş olmasına rağmen valiler, bölgedeki mülki amirler suçlanıyor. Bülent Arınç açıkladı, 'biz dokunmayın dedik, valiler operasyon yapma izni vermedi' dedi." şeklinde konuştu.

"PUTİN'E KIRILDIM, ABD'YE TEESSÜF EDİYORUM, ESAD BİZİ YANILTTI, DİYEREK TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI BELİRLENEMEZ"

Türkiye'nin bugün bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Destici, şunları kaydetti: "Suriye'deki gelişmeler sadede Suriye ile sınırlı değil. Rusya'nın İran'ın, Çin'in, ABD'nin bölgede olması sadece Suriye için değil. ABD BOP projesini orada hayata geçirmeye çalışıyor. Rusya'da kendi projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Yeni bir ittifak kurmuş vaziyette. İran, Çin, Irak ve Suriye'nin şu andaki mevcut hükümetiyle bir ittifak kurmuş vaziyette. Türkiye için endişe verici olanı hem Rusya'nın çıkarı ve politikası hem de ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi, her ikisinin de Suriye'nin kuzeyinde güya Kürt devleti adı altında bir PKK Devleti kurulmasını her ikisi de onaylıyor. Hem ABD hem Rusya bloku Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın özerk bir yapıya kavuşmasını hatta ileride bir devlet kurulmasını destekliyor. Türkiye'yi yönetenlerin bunu bilmesi, halktan gizlemeden acil tedbir alması ve çözümler üretmesi gerekiyor. 'Putin'e kırıldım, ABD'ye teessüf ediyorum, Esad bizi yanılttı' diyerek Türkiye'nin dış politikası belirlenemez."

"SADECE MAAŞ ALDILAR BAŞKA HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR"

7 Haziran'dan bugüne kadar 5 ay geçtiğini ve Meclis'in bir iş yapmadığını söyleyen Destici, "Terör olaylarına karşı hangi yasal önlemi aldı? Sadece maaş aldılar başka hiçbir şey yapmadılar. Çalışmadıkları günün parasını aldılar. Devlet verse bile eğer onu iade etmezlerse haramdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Destici'den 5 aylık vekillere: Sadece maaş aldılar başka... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER