Destici'den 'tweet' tepkisi

Büyük Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına tepki göstererek, "Devleti yönetenler, ilgili bakanlar, bürokratlar ve iktidar sahipleri, normal bir vatandaş gibi ya da muhalefet gibi sadece tweet atarak saldırıyı kınar, yapanları lanetlerse korkarım ki ülkemiz aynı saldırılarla tekrar muhatap olur" dedi.

Destici'den 'tweet' tepkisi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün akşam saatlerinde Sivas'a gelerek bugün partisinin Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 10'uncu olağan kongresine katıldı. Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongreye Destici'nin yanı sıra il, ilçe başkanları ve partiler katıldı. Burada konuşan Destici, Türkiye'nin son 5 yılda 20'ye yakın bombalı saldırıyla muhatap olduğunu ve bu saldırılarda 300 yakın şehit verildiğini söyledi. 

'SORUŞTURMALAR İKİ AYAKLI SÜRDÜRÜLMELİ' 

Daha sonra Ankara'daki saldırıya değinen Destici şöyle dedi: 

"Ankara ve benzeri saldırılarda şunu görüyoruz. Ne hikmetse olayın faili hemen açıklanıyor. Hemen aynı gün ya da ertesi gün faili tespit ediliyor. Ben buradan şunu sormak istiyorum. Bu failler bu kadar çabuk tespit edilebiliyorsa, bunlar bu bombalar patlamadan önce niye tespit edilmiyor" dedi. Destici, daha sonra konuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcılara seslenerek, "Soruşturmalar iyi ayaklı sürdürülmeli. Birincisi bu saldırıları gerçekleştirenler ile ilgili sürdürülmeli, bunların failleriyle ilgili. Bunların arkasındaki iç ve dış destekçileriyle ilgili sürdürülmeli. İkincisi, bu saldırıları önleyemeyerek zafiyet gösteren, hatası ve kusuru olanlar ilgili sürdürülmeli." 

'SADECE TWEET ATARAK SALDIRIYI KINARSAK' 

Soruşturmaların iki ayaklı sürdürülmesi halinde Türkiye'nin yeniden benzer saldırılara maruz kalacağını belirten Destici şunları söyledi: 

"Eğer bu yapılmazsa ve olay yeri incelemeleri biter, temizlik araçları temizler, itfaiye yangınları söndürür, şehitlerimizi tedavi eder, yaralılarımızı tedavi eder ve devleti yönetenler de, ilgili bakanlar da, bürokratlar ve iktidar sahipleri de normal bir vatandaş gibi ya da muhalefet gibi sadece tweet atarak saldırıyı kınar, yapanları lanetlerse korkarım ki ülkemiz aynı saldırılarla tekrar muhatap olur. Bütün bu süreç bize bunu gösteriyor. Onun için evvel emirde mutlaka ama mutlaka bu saldırıların oluşumunda bir zafiyet var mıdır diye araştırılması gerekiyor. Ama maalesef bugüne kadara bunlar yapılmadı. Onunu için Türkiye bu tür saldırıları yaşadı ve yine kaygı duyuyoruz ki yine bu saldırılarla karşı karşıya kalacağız. Ama bizim temennimiz, ülkemizi yönetenlerin bu derece aymazlığına ve zafiyet göstermesine rağmen inşallah bir daha bu tür saldırılarla karşı karşı kalmayız." 

(DHA)
<< Önceki Haber Destici'den 'tweet' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER