Deutsche Post, boşalan Opel fabrikasını depo yaptı


Yaklaşık bir yıl önce kapanın Bochum Opel Fabrikası'nın Alman Posta İşletmeleri (Deutsche Post) tarafından kullanılacağı öğrenildi. Fabrika alanına Deutsche Post'un hem posta hizmetleri için hem de bünyesinde bulunun DHL Kargo Şirketi paketleri için büyük bir depo yaptığı belirtildi.

600 kişinin istihdam edileceği yeni depo inşaatı için yüzlerce milyon euroluk yatırım yapılacağı açıklandı. Alanın satış imzası geçtiğimiz günlerde Deutsche Post ile Bochum Entwicklungsgesellschaft (Bochum'u Kalkındırma Kurumu) tarafından imzalanmıştı.

Bunun yanında Opel yöneticilerinin de önümüzdeki günlerde aynı alanda büyük yedek parça merkezinin yapımına başlanacağı açıklanması bekleniyor. Opel buraya 60 milyon euro yatırım ile şirkete ait Avrupa'nın en büyük yedek parça merkezini oluşturacak. Burada çalışan 400 kişilik ekibin sayısının 700'e çıkarıldığı medyaya yansımıştı. Depoya alınan yeni çalışanların ise 2014 yılı sonunda fazla üretimi dengelemek için şirketin kapattığı fabrikada işine son verilenlerden olduğu da verilen bilgilerden oldu.

Bochum'daki kapanma ile birlikte işine son verilen toplam 3 bin kişiye yeni iş bulma çalışmalarının ise ağır aksak devem ettiği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Deutsche Post, boşalan Opel fabrikasını depo yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER