Devlet Hastanesi'ni kapatma girişimine vekil tepkisi


Sivas'ta devlet hastanesinin kapatılma girişimine CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız sert tepki gösterdi. "Madem böyle bir düşünceniz vardı, oraya trilyonlarca para harcadınız, yazık günah değil mi?" diye sordu. Akyıldız, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın onayı olmadan buna cesaret edilemeyeceğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Orak'ın tek başına yürüttüğünü söylediği hastanelerin birleştirilme girişimlerine milletvekili Ali Akyıldız tepki gösterdi; "Sivas'ı küçültmek için değil, büyütmek için uğraşırken, bu hastane kapatmak da nereden çıktı? Sivas'ta büyük bir göç sorunu var, bunu tersine çevirmemiz gerekirken bu mantıkla gidilirse Sivaslıyı sürekli göçe zorlarsınız" dedi.

Devlet Hastanesi'nin kapatılarak birleştirilmesinin çok yanlış bir uygulama olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Akyıldız, konuyu meclise taşıyacağını belirterek, şöyle devam etti: "Zaten Numune Hastanesini apar topar götürdünüz hiç olmazsa Devlet Hastanesi orada kalsın. Madem böyle bir düşünceniz vardı, oraya trilyonlarca para aktarıldı, yazık günah değil mi? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını oraya yatırıyorsunuz sonra da çöpe atıp hastaneyi taşımaya kalkıyorsunuz."

"BU ŞEKİLDE SİVASLILAR GÖÇE ZORLANIYOR"

"Sivas'ı küçültmek için değil, büyütmek için uğraşırken, bu hastane kapatmak da nereden çıktı. Sivas'ta büyük bir göç sorunu var, bunu tersine çevirmemiz gerekirken bu mantıkla gidilirse Sivaslıyı sürekli göçe zorlarsın" diye konuşan Milletvekili Akyıldız, şu ifadeleri kullandı: "Sivas'ta sağlık hizmetlerini büyütmekten bahsediliyor, 550 yataklı Numune Hastanesi ve 350 yataklı Devlet Hastanesi kapatılıyor ve 700 yataklı yeni hastaneye taşınıyor ve yatak kapasitesini küçültmüş oluyorsun. Bu mudur hizmet, bu nasıl mantıktır Allah aşkına?"

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın onayı olmadan hastane kapatmaya cesaret edilemeyeceğini söyleyen Ali Akyıldız, "Sivaslı bir Meclis Başkanımız var diyoruz ama onun bilgisi ve onayı olmadan Devlet Hastanesinin taşınmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Hem AK Parti milletvekili, hem de Sivas'ta lokomotif görevi gören bir isim. Bu insanın onayı olmadan bu hastaneyi kapatmaya cesaret edebileceklerine pek ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

"ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜLMEDEN HASTANE TAŞINDI"
Yeni hastanenin de seçim öncesi alt yapı sorunları çözülmeden apar topar taşındığını kaydeden Ali Akyıldız, şöyle devam etti: "Geçen gün yeni hastaneye gittim, girişi bulabilmek için 15 dakika uğraştım, hastanenin yolunu bulamadım, vatandaşı bu kadar uğraştırırken bir de kolaylıkla ulaşılabilen hastaneyi de kapatıyorsunuz. Alt yapı ve ulaşım sorunları halledilmeden, hastane içindeki servisler tam faaliyete geçirilmeden hastane taşınıyor ve seçim öncesi topluma hastane yaptık der gibi göstermelik olarak hizmete sokuluyor. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir şey? Tam teşekküllü olarak hastaneyi taşıyın, ondan sonra açılışı yapın, biz de gelelim, yeter ki Sivas'a hizmet yapılsın. Her zaman söylüyoruz, olumlu manada yapılan her hizmetin yanındayız. Ama olumsuz olan her şeyi de söyleyeceğiz. Olumluya çevrilmesi konusunda çabamızı göstereceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Devlet Hastanesi'ni kapatma girişimine vekil tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER