Dikili Belediyesi okulların fiziki eksiklerini gideriyor


İzmir'in Dikili Belediyesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ilçe sınırlarında yer alan okulların fiziki eksikliklerini tamamlamak için çalışmalara hız verdi. Belediye ekipleri, "Eğitimde sıfır sorun" parolasıyla yürütülen çalışmalardan birini de Deliktaş Şehit Cengiz Topel İlkokulu'nda yaptı.

Büyükşehir Kanunu'yla köyken mahalleye dönüşen Deliktaş'ta bulunan ilköğretim okulu, belediye ekiplerince bakıma alındı. Çalışmaların ilk etabında, okul binasının iç ve dış tadilatı ile bahçe düzenlenmesi yapıldı. İkinci etapta Atatürk büstü ve tören alanının yenilenmesiyle devam eden çalışmalarda bahçenin giriş kapısı ve korkulukları bakıma alınarak, daha güvenli bir hale getirildi. Okulun bahçesine iki adet büyük çöp konteyneri, 4 adet büyük çöp kovası, 2 adet piknik tipi büyük masa ve 5 adet oturma bankının yerleştirilmesiyle tamamlanan çalışmaların ardından yapılacak son rötuşlarla okul, yeni eğitim öğretim yılı için güvenli ve eğitime daha elverişli hale getirilecek.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ilçede öğrenimini sürdüren çocukların daha iyi şartlar altında eğitim almalarını sağlama hedefinde olduklarını kaydetti. İlçe merkezi ve kırsal ayrımı yapmadan bütün okullara ihtiyacı olan desteği vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Tosun, "Çandarlı'dan Bahçeli'ye kadar ilçemizin her noktasında yaşayan çocuklarımızın, daha çağdaş ve daha güvenli ortamlarda eğitim almaları sağlamak için okullarımızdaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Dikili Belediyesi okulların fiziki eksiklerini gideriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER