'Hrant Dink öldürülecek' ifadesini bakın kim değiştirmiş

Hrant Dink cinayeti davasının tutuksuz sanıklarından Komiser Özkan Mumcu, kendisi tarafından hazırlanan raporda geçen, “Ne pahasına olursa olsun Dink öldürülecek.” ifadesinin İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in talimatıyla, ‘ses getirilecek eylem’ şeklinde değiştirildiğini söyledi.

'Hrant Dink öldürülecek' ifadesini bakın kim değiştirmiş

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada, Dink’in öldürüleceğini ilk rapor eden istihbaratçı polis Muhitten Zenit’in çapraz sorgusuna yapıldı. Söz alan tutuklu sanıklardan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, kendisinin özellikle sonradan ifade değiştiren tetikçi Ogün Samast ve polis memuru Muhittin Zenit’in ifadeleri üzerine tutuklandığını hatırlattı. Ardından, “Savcı iddianamede senin ifadene dayanarak, benim senin telefon konuşmanı sızdırarak tuzak kurduğumu iddia ediyor. Bu ifadeniz doğru mu?” diye sordu. Zenit, kesinlikle böyle bir ifadesinin ve iddiasının olmadığını söyledi.

İki raporda da öldürüleceği yazıyordu

Sanık polis Özkan Mumcu ise Dink’in öldürüleceğine dair İstanbul Emniyeti ile İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderilen ihbarın neden farklı olduğunu açıkladı. İlk olarak Daire Başkanlığı’na, ‘Dink’in öldürüleceği’ şeklinde ihbarı geçtiklerini söyledi. Daha sonra sanık Engin Dinç’in ‘resmi dile uygun olsun’ ikazı üzerine söz konusu ifadeyi ‘ses getirecek eylem’ şeklinde değiştirerek İstanbul’a gönderdiklerini kaydetti. Mumcu, “Farklı ifadeler nedeniyle sanki bir şeyler gizleniyor gibi algı oluşturuluyor. Ayrıca, her iki yazıda da Dink’in öldürülmek istendiği çok net olarak anlaşılıyor zaten.” dedi.

<< Önceki Haber 'Hrant Dink öldürülecek' ifadesini bakın kim değiştirmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER