Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi ile temaslarda bulunacak


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 25-26 Ocak 2016 tarihlerinde, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu Kış Oturumu sırasında yeni seçilen AKPM Başkanını tebrik ve konsey yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere Strazburg'u ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruya göre; Bakan Çavuşoğlu ziyaret kapsamında, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ve yeni seçilen AKPM Başkanı ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Görüşmelerde, Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi bünyesinde Avrupa coğrafyasının karşı karşıya bulunduğu göç, mülteci krizi, terörle mücadele ile Avrupa'da aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün yükselişi gibi sınamalar ve işbirliği alanları ele alınacağı belirtildi.

Türkiye'nin, 2016 Ocak ayı itibarıyla Avrupa Konseyi Bütçesine en fazla katkı sağlayan ülkeler arasına girdiğine işaret edilen açıklama, "Aynı zamanda, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ile Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde üye sayımız 12'den 18'e yükselmiştir. Sayın Bakanımızın ziyaret edecekleri AKPM Genel Kurulu Kış Oturumu'na ulusal heyetimiz ilk kez 18 üyeyle katılacaktır. Avrupa Konseyi ve kurumlarıyla yakın işbirliğimiz devam edecektir." ifadeleri yer aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi ile temaslarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER