Dışişleri'nden Rusya ile adli yardımlaşma açıklaması


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya Federasyonu'nun (RF) 'Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasındaki Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması'na taraf olmamasına ilişkin kararı hakkında "2002 tarihli karşılıklı mutabakatı yansıtmaktan öteye bir önem ve anlamı yoktur." dedi.

Sözcü Tanju Bilgiç yazılı açıklamasında, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin 15 Aralık 1997 tarihinde Ankara'da imzalanan söz konusu anlaşmaya taraf olmama niyetinin Türkiye Cumhuriyeti'ne iletilmesine ilişkin kararın, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı V. Putin tarafından 30 Aralık 2015 tarihinde onaylandığını hatırlattı.

Esasen kararda bahsi geçen anlaşmanın 1997 yılında imzalanmış olmakla birlikte, her iki tarafın anılan anlaşmanın yetkili organlarca onaylanmasından ve yürürlüğe girmesinden imtina edilmesi hususunda 2002 yılında mutabakata vardıklarına dikkat çeken Bilgiç, şunları kaydetti: "Bu itibarla, RF Hükümeti'nin söz konusu kararı yeni bir gelişme olmayıp, 2002 tarihli karşılıklı mutabakatı yansıtmaktan öteye bir önem ve anlamı yoktur."

CİHAN
<< Önceki Haber Dışişleri'nden Rusya ile adli yardımlaşma açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER