DİSK Başkanı Beko: İşçi ölümleri cezasız kaldığı müddetçe bu cinayetler sürecek


İSTANBUL (CİHAN)- Mecidiyeköy'de 10 kişinin öldüğü asansör kazasıyla ilgili mahkemenin sanıkları tahliye etmesine tepkiler sürüyor. Tutukluların tahliye edilmesinin tesadüf olmadığını söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçi ölümleri cezasız kaldığı müddetçe bu cinayetlerin süreceğini belirtti.

DİSK Başkanı Beko, mahkeme kararıyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mecidiyeköy'de bulunan Torunlar Center'da 6 Eylül 2014'te meydana gelen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin davanın üçüncü duruşmasında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi.

20 Şubat 2015'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu 3 sanığın tahliye edilmesiyle, 10 işçinin ölümüyle ilgili tutuklu sanık kalmadı.

Tanıkların ve sanıkların çoğunluğunun ifadesinin alınmamış olmasına ve delillerin karartılması ihtimaline rağmen mahkemenin tahliye kararı vermiş olması tesadüf değildir.

Sarayların, rezidansların, yalıların, AVM'lerin sahiplerinin güvenliğini sağlamayı temel görev edinen bu düzen için 'işçi sağlığı ve güvenliği' teferruattır.

Bu ülkede 'milli güvenlik' gerekçesiyle grevler yasaklanırken ve tüm #Direnİşçileri makul şüpheli sayacak, hakkını arayıp soranı "terörist" olarak yaftalayacak 'iç güvenlik paketi' meclisten tekme-tokat geçirilmek istenirken, "işçi sağlığı ve güvenliği" ile ilgili bir iş cinayeti davasında tutuklu kimsenin kalmaması bu düzenin kimin güvenliğini sağladığını göstermektedir.

Bir kez daha uyarıyoruz; iş cinayetlerinde işçilerin ölümüne sebep olan işverenler 'cinayet' suçundan yargılanıp hesap sorulmadığı, ölümler cezasız kaldığı müddetçe bu cinayetler sürecektir."

CİHAN
<< Önceki Haber DİSK Başkanı Beko: İşçi ölümleri cezasız kaldığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER