DİSK'ten iş bırakan adliye işçilerine destek

DİSK'ten iş bırakan adliye işçilerine destek

Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çay ocağı işçilerinin bir hafta önce başlayan iş bırakma eylemine destek sürüyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, eylem yapan işçilere destek için adliyeye geldi. Eylem sırasında konuşan Beko, "Her yer büyüyor, saraylar büyüyor ama ne hikmetse ekmeğimiz küçülüyor." diyerek sitemde bulundu.

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana maaşları yatmadığı için iş bırakma eylemi yapan Anadolu Adalet Sarayı yemekhane ve çay ocakları işçileri, eylemlerini sürdürüyor. İşçilere farklı kesimlerden destek geliyor. Adliyenin C kapısında devam eden eyleme bugün de DİSK Başkanı Kani Beko, Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (YARSAV) İstanbul Temsilcisi Nuh Hüseyin Köse ve Yargıçlar Sendikası Denetleme Kurulu Üyesi Ali Hacıibrahimoğlu katıldı.

Ziyaretten sonra açıklama yapan Beko, 3 aydır maaş alamayan işçilerin patronlarına işsizlik fonundan para aktarıldığını söyledi. İşçilere seslenen Beko, "Sizler açlık sınırında çalışıyorsunuz. 2008 yılından beri o paraya patronların ihtiyacı varmış gibi işsizlik fonundan 42 milyarı patronlara aktarmışlar. Görev yaptığınız, yer dünyanın en büyük adliyesi. Her yer büyüyor, saraylar büyüyor; ama ne hikmetse ekmeğimiz küçülüyor. İşçi arkadaşlarımızın da insani ihtiyaçlarını karşılayacağı bir maaşı olsun. Bir sendikası olsun oturup iç barışını sağlayalım ve adam gibi bir toplu iş sözleşmesi yapalım. Burada açlık sınırının altında görev yapıyorlar." dedi.

İşçilerin kıdem tazminatlarının kaldırılmak istendiğine de vurgu yapan Beko, "Taşeron arkadaşlara kadro sözü verildi. TBMM çatısı altında bütün partilerin birleşerek taşeron işçilerin kadrolarını yapmaları sözünü tutmaları gerekir." şeklinde konuştu.

İşçilere destek için yanlarında bulunan Ali Hacıibrahimoğlu, direniş boyunca işçilerin yanlarında duracaklarını ifade ederek, "Biz Anadolu Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet savcıları ve yargıçlarıyız. Bu direniş olumlu bir şekilde sonuçlanana kadar yemek yemiyoruz çay içmiyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber DİSK'ten iş bırakan adliye işçilerine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER