Malatya'da 4.5'lik deprem korkuttu

Malatya'da 4.5'lik deprem korkuttu

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Beykent Mahallesi'nde birçok evde çatlaklar oluştu. İnsanlar evlerini terk etmeye başladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Beykent Mahallesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 11.03'te gerçekleşen depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi'nden ise 4,6 olarak açıklandı.

Malatya'da 29 Kasım tarihinde bugünkü depremin gerçekleştiği Beykent Mahallesi'nin 1.5 kilometre yakınındaki Dursunlu Mahallesi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşmişti. Bu deprem sonrası geçen sürede 500'den fazla artçı sarsıntı kaydedilmişti. Bununla birlikte 600 evde hasar olduğu yetkililere bildirilmişti.

Son depremde can kaybı olmazken, merkez üssü Beykent Mahallesi'nde evlerde derin çatlaklar oluştu. Bir süredir 500'den fazla sarsıntının gerçekleştiği bölgede saat 12.13'te yine Hekimhan ilçesinde 3,7 büyüklüğünde yeni bir deprem daha kaydedildi.

Muhtar Fikri Kılıç, 10 gün önceki depremde birçok evde çatlak oluştuğunu, yeni sarsıntı sonrası hasarın arttığını anlattı. Deprem sırasında konteyner talebini iletmek için ilçe merkezinde olduğunu dile getiren Kılıç, zelzele haberini duyunca köye döndüğünü söyledi. Deprem sonrası kaymakam ile AKUT yetkililerinin gelerek köyde incelemede bulunduğunu ifade eden Kılıç, son günlerde gerçekleşen depremler nedeniyle 70 kişinin yaşadığı köyde 20 kişinin kaldığını aktardı.

Köy sakinlerinden Kibar Aslan, depremin kendilerini korkuttuğunu anlattı. Sarsıntıyı duyduklarını ve hemen kendilerini dışarı attıklarını dile getiren Aslan, "Canımızı zor kurtardık. Hemen kendimizi dışarı attık." dedi.

Hasan Aslan da evinin depremde ciddi oranda zarar gördüğünü bildirdi. Önceki depremde oluşan küçük çatlakların daha derinleştiğini ifade eden Aslan, yeni bir sarsıntıda evinin yıkılmasının muhtemel olduğunu kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da 4.5'lik deprem korkuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER