Diyarbakır Barosu: Cizre'de deliler ortadan kaldırılmaya uygun durumda


Diyarbakır Baro Başkanvekili Ahmet Özmen, "Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının hem bodrumda hem de Cizre'nin başka bir yerinde işlenen suçlar ile ilgili delilerin ortadan kaldırılmasını ve karartılmasını engellemeye yönelik hiçbir faaliyetinin olmadığını gözlemledik. Deliler açıkça ortada yok edilmeye ve ortadan kaldırılmaya çok uygun bir durumda." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanları, sokağa çıkma yasağının sona erdiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde incelemelerde bulundu. Öğle saatlerinde Cizre'ye gelen baro heyeti, Sur, Cudi ve Yasef mahallerini ziyaret etti. Mahalledeki bütün evlerin yıkıldığı gözlendi. İncelemeler Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tankurulu da eşlik etti.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE BÖYLE BİR YIKIM OLMAMIŞTIR'

Burada konuşan Diyarbakır Baro Başkanvekili Ahmet Özmen, sokağa çıkma yasaklarının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Cizre'de evlerin yıkıldığını anlatan Özmen, "Ne yazık ki inanılmaz bir yıkım söz konusu. Bu vahşice yıkımı ve talanı bütün hak ihlallerini gözlem altına alınması ve delillerin toplaması açısından derhal harekete geçmesi gerekiyor. Bir devletin kentlerini ilçelerini yok etmesi, yıkması mıdır kamu düzeni. İnsanın dilinin dönmediği bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir yıkım olmamıştır. Yıkıma sebep olan kişiler hakkında soruşturma başlatılmalı. Yıkım sebebiyle Cizre halkı ekonomik olarak talan edilmiştir. Şu an barınacak bir evi yoktur halkın." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır Barosu: Cizre'de deliler ortadan kaldırılmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER