Diyarbakır'da 26 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi


Diyarbakır'da düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice ve Hani ilçelerinin 26 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yapılan açıklamada operasyonun 7 mahallede yapılacağı belirtildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün akşam saatlerinde 9 mahalle için ilan edilen sokağa çıkma yasağı sabah saatlerinde kaldırıldı. Ancak valilik kararıyla bu sefer Lice ve Hani ilçesini kapsayan 26 farklı mahalle için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yapılan açıklamada, Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanındaki Kılıboğan, Ayaz Birlik, Abdil, Taşburun, Güzelce ve Döşekkaya mahallelerinin kırsal alanında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, operasyon nedeniyle Hani ilçesinin Yukarı Turalı, Akçayurt, Kaledibi, Başaklı, Taşburun, Güzelce, Karapilyar, Aşağıturalı, Damlatepe, Çay, Horsel, Mezartarlası, Sıraevler ve Karapilyari mahalleleri ile Lice ilçesinin Elmadere, Boyluca, Ayaz, Akçapınar, Şenlik, Tuzlaköy, Şabek, Ağılcık, Erginköy, Uysal, Birlik ve Şakan mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu mahallelerde, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 20 Kasım 2015 Cuma günü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkmanın yasaklandığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da 26 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER