Diyarbakır Valiliğinden 'operasyon yapacağız' açıklaması


Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesi kırsalında PKK'ya yapılacak operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ilçenin 9 bölgesine PKK'ya karşı düzenlenecek operasyon nedeniyle giriş-çıkış yasağı getirildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Konuklu, Yaprakköy, Ahmetbey, Yünlüce ve Gürbeyli, Hamzabey mah, Türbe Komları, Recep Komu ile Namber Tepe bölgelerinde operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 04 Ekim 2015 Pazar günü saat:05.00' dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Bu arada Diyarbakır Valiliği'nin bugün yaptığı açıklamayı, dün daha detaylı şekilde internet sitesine koyduğu, medya kurumlarına da mail gönderdiği belirtildi. Ancak dün öğleden sonra ikinci bir açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, operasyon duyurusunu kaldırdığını, açıklamanın sehven yapıldığını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır Valiliğinden 'operasyon yapacağız' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER