Doğu Perinçek: Burada örgüt yok, suç yok, tertip var

Doğu Perinçek: Burada örgüt yok, suç yok, tertip var

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon davasının ilk temyiz duruşmasında savunmasını yaptıktan sonra verilen öğle molasında basın açıklaması yaptı. Perinçek, "Burada örgüt yok, suç tarihi yok, kuruluş yok, örgütün lideri, toplantısı yok, yok oğlu yok, örgüt yok, tertip var." dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen temyiz incelemesinde eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, eski Deniz Piyade Kurmay Albay ve Yazar Yalçın Küçük de hazır bulundu. Perinçek, savunmasını yaptıktan sonra Yargıtay binası önünde basına değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, Mehmetçik'in siperde bu mahkemenin vereceği kararı beklediğini söyledi. "Cumhuriyet tarihinin en büyük davası çünkü bu dava aslında cumhuriyete karşı işlenen büyük suçun davası olduğunu" ifade eden Perinçek, suçluların bu tertibi yapanlar olduğunu dile getirdi.

Savunmasını yaptığını belirten Perinçek, "Savunmamda, burada örgüt yok, suç tarihi yok, kuruluş yok, örgütün lideri, toplantısı yok, yok oğlu yok, örgüt yok, tertip var." dedi.
Amerika'nın PKK'yı paralı asker yaptığını iddia eden Perinçek, konuşmasına şöyle devam etti: "Türk ordusu komutanlarının içeriye atılması sonucu Vatan Partisi'nin liderlerinin yani Türkiye'yi savunan partinin içeri atılması sonucu. O nedenle Ergenekon davası bitmeli. Ergenekon davası 24 Temmuz'dan sonra askerimizin, polisimizin, korucuların bölücü terör örgütüne karşı büyük mücadelesinde bu dava devam ediyor. Onun için bu davada vatanımız hedef alındı ve o şimdi vatan savunma büyük kararlıkla devam etmekte. Yargıtay'ımızda göreceksiniz hukuka uygun ve bu vatan icabına uygun Cumhuriyetimizin yaşama ihtiyacına ve kararlığına uygun bir karar verecektir. Yargıtay'ımıza güveniyoruz."

Davada usul ve hukukun çiğnendiğini belirten Perinçek, "Onlardan önemlilerini tebliğnamede başsavcı saptamış. Fakat adalet gecikemez. Mehmetçik siperde bu davanın sonucunu bekleyemez. Çünkü kendisi hedef alındı. Kulağı bu davadadır. Gecikmiş adalet, adaletsizliktir, Türkiye'ye karşı vatanın bütünlüğüne karşı bu davayı geciktirme önemli bir yanlış olur." diye konuştu.

"SİZLERE GÜVENİYORUM, BU DAVA HUKUKİ DEĞİL"

Ergenekon davasında ilk savunmayı yapan kişi olan Perinçek, 10 dakika konuştu. Perinçek, savunmasında şunları söyledi: "Sizlere güveniyorum, bu dava hukuki değil. Danıştay cinayeti dışında örgütün faaliyetleri, eylemleri yok. Örgüt yok, lideri yok. İdeolojisi ve kurucuları yok. Peki nasıl örgüt oluyor? Dava esastan yanlıştır. Bütün deliller imal edilmiş, uydurmadır. ABD'nin içimize yerleştirdiği adı son zamanlarda adı Kırmızı Kitap'ta yer alan F tipi yapının uydurmasıdır. Ben de bir Yargıtay çocuğuyum. Babam Yargıtay savcılığı yaptı. Yargıtay'a güvenim sonsuz. CMK bu davada her gün çiğnenmiştir. Mahkemenizin doğrudan doğruya esasa girip bozma kararı vermesini bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Doğu Perinçek: Burada örgüt yok, suç yok, tertip var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER