Dubai’den Türkiye’ye Korona bahaneli uçuş boykotu

Dubai-İstanbul seferleri bir türlü açılmazken işadamları ülkeye Ukrayna ve Mısır üzerinden ulaşabiliyor.

SHABER3.COM

Dubai'den Türkiye'ye yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle duran uçuşlar bir türlü başlamadı. 

Avrupa'da Korona'da ikinci dalgayı yaşayan Fransa'dan İspanya'ya, Rusya'ya kadar her ülkeden Dubai'ye direkt seferler başlamışken İstanbul'dan Ortadoğu ülkelerine geçiş merkezi olan şehre direkt sefer düzenlenemiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Birleşik Arap Emirliği (BAE) Büyükelçiliği'nin internet sitesinde, “Türkiye ile BAE arasındaki doğrudan seferler halen askıda olup, ne zaman başlayacağı henüz belli değildir.” denildi. 

Durumun Korona bahanesi ile uçuş boykotuna dönüştüğü yorumları yapılıyor. İşadamları Dubai'ye aylardır Ukrayna, Katar ve Mısır üzerinden ulaşabildiklerini söyledi.

Emirates, Dubai-İstanbul uçuşlarının Haziran'da tekrar başlayacağını duyurmuştu, ancak henüz seferler tekrar başlamadı. Türk Hava Yolları'nın (THY) halen Dubai'ye hiçbir programlı uçuşu bulunmuyor.

10 SAATTE GİDİLEBİLİYOR

İstanbul'dan Dubai'ye halen uçakla en hızlı rota Ukrayna üzerinden geçmek, bu durumda 13:40'ta yola çıkıp gece 02:00'de Dubai'de olunabiliyor. Böylece 3,5 saatlik yol 10 saate çıkıyor. Salgın öncesi 1.500 TL'ye direkt uçuş bileti alınabilirken, şimdi bu yolla gidiş en ucuz 2.800 TL'yi buluyor.
<< Önceki Haber Dubai’den Türkiye’ye Korona bahaneli uçuş boykotu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER