Duma Başkanı: İslam dünyası açısından Moskova Cami'nin açılışı önemli

Duma Başkanı: İslam dünyası açısından Moskova Cami'nin açılışı önemli

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Moskova Merkez Cami'nin açılışını 'İslam dünyasının önemli bir olayı' olarak gördüğünü kaydetti.

Caminin açılışı dolayısıyla Rusya Mülsümanlarına tebrik mesajı gönderen Narışkin, İslam'ın Rusya toplumuna önemli etkileri olduğunu belirtti. Duma Başkanı, "Moskova Merkez Cami'nin açılışı, sadece Rusya'nın başkenti için değil, aynı zamanda İslam dünyası için önemli olay. Asırlar boyu Rusya'da çeşitli halklar iyi komşuluk ve karşılıklı saygı gelenekleri içinde yaşadı. Çok dinli Rusya toplumu, halklar arası barış ve huzur içinde yaşadı ve bu da büyük kültürümüzü zenginleştirdi ve devletimizi güçlendirdi." dedi.

İSLAM HER ZAMAN RUSYA TARİHİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Moskova Merkez Camii'nin açılışının da Rusya tarihinde önemli rol oynacağına inandığına işaret eden Duma Başkanı, "İslam her zaman Rusya tarihinde önemli rol oynadı. Moskova Merkez Cami'nin görkemli görünümü de bu önemli rolü oynayacak ve vatanımızın ortak başarılarının sağlanmasında katkılar sağlayacak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Duma Başkanı: İslam dünyası açısından Moskova Cami'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER