Dündar ve Gül'ün tahliyesi dünya basınında


MİT TIR'larında silah taşındığına dair görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün Anayasa Mahkemesi'nin müdahalesiyle tahliye edilmesi dünya basınında da geniş yer buldu.

Amerika'nın Sesi radyosunun İngilizce internet sitesinde, iki gazetecinin cezaevi önünde büyük bir kalabalık tarafından karşılandığı belirtildi. Haberde, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün 'devlet sırrını ifşa' suçundan iki gazetecinin müebbet hapse mahkum olabileceği yönündeki açıklaması aktarıldı. Gazetecileri Koruma Komitesi adlı kuruluşun da Türkiye'nin, gazetecileri yıldırmak için hapse atıldığı en kötü ülkelerden biri olarak değerlendirdiği kaydedildi.

Newsweek dergisinin internet sitesinde ise Dündar'ın, AYM kararının hapisteki diğer 30 gazeteci için de emsal teşkil etmesini ümit ettiği yönündeki ifadeleri aktarıldı. Türkiye'nin basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında 149. sırada yer aldığını gösteren raporları hatırlattı.

Associated Press ajansı ise iki gazeteciye suç duyurusunun bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını hatırlattı. ABD Başka Yardımcısı Joe Biden'ın geçtiğimiz ay Can Dündar'ın eşiyle görüştüğünü de aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Dündar ve Gül'ün tahliyesi dünya basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER