'Dünün 28 Şubat mağdurları, aynısını tekrarladı'

'Dünün 28 Şubat mağdurları, aynısını tekrarladı'

CHP eski milletvekillerinden Faik Tunay, 28 Şubat sürecinde görülen sahnelerin aynısını dünün mağduru olanlar, iktidar olunca aynısını fazlasıyla tekrarladıklarını söyledi. Tunay, "Siz her farklı sesin üzerine giderseniz, her farklı sesi ezmeye çalışırsanız, herkes benim gibi düşünsün derseniz, bu topraklar buna müsaade etmez." dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına destek için geldiği Kütahya'da Sevgi Yolu'nda basın açıklaması yapan CHP İstanbul önceki dönem milletvekili Faik Tunay, Kütahya'nın 40 yıldır CHP'den milletvekili vermediğine hatırlatarak, şunları kaydetti: "Cumhuriyet Halk Partisi'ne 40 yıl sonra Kütahya'da bir şans verelim. Artık Kütahya için bir değişim zamanı geldi. Siz bizi deneyin, gereğini biz yapmazsak cezamızı kesin. Siz deneyin başaramıyor derseniz oylarınızı geri alıp cezalandırın. Demokrasinin gereği bunlardır. Benim sizden istediğim tek bir şey var. 13 yıldır bir parti iktidardaysa ve hataları gitgide artıyorsa, kamplaşma kutuplaşma hat safhadaysa artık dur demelisiniz."

Herkesin birbirine saygı duymak zorunda olduğunu kaydeden Faik Tunay, "Siz her farklı sesin üzerine giderseniz, her farklı sesi ezmeye çalışırsanız, herkes benim gibi düşünsün derseniz, bu topraklar buna müsaade etmez. Bu topraklar farklı. Al işte iki gün önce gördük bir basın kuruluşuna yapılanı. Bakın kimin olduğu önemli değil, cemaatin olur, başka bir grubun olur, ben sahibiyle ilgilenmiyorum. Ortada bir basın kuruluşunun demirleri kesiliyor, içeriye giriliyorsa ve haksız bir biçimde el konuluyorsa, gazetenin basımı, tv'nin yayını engelleniyorsa bu olmaz. Hiç birimiz bir birimizi sevmek zorunda değiliz ama hepimiz bir birimize saygı duymak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet var olacaksa biz burada bir arada yaşayacağız. Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz, bir basın kuruluşu sizi de eleştirebilir, ne yapacağız? İktidar olduğumuzda orayı basacağız demirleri keseceğiz, oraya el koyup kayyum atayıp gazetenin çıkmasına engel mi olacağız?" diye konuştu.

28 Şubat sürecinde görülen sahnelerin aynısını dünün mağdur olanları iktidar olunca, aynı sahneleri fazlasıyla tekrarladıklarını kaydeden CHP eski milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yapılanlar insanlarımızı üzüyor, bakın eskiden ne diyorlardı şimdi ne diyorlar. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız diyorlar. Bugün TV, Kanaltürk ve gazetenin önünde sizin tabanı ibadet tanımladığınız bizim bacılarımız, bizim ablalarımız orada. Orada Kuran okuyorlar, orada cevşen okuyorlar. Niye siz onlara biber gazıyla müdahale ediyorsunuz. Neden polis zoruyla onları uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Dünün 28 Şubat mağdurları, aynısını tekrarladı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER