Bugün yazarı Cengiz: Medyanın sessiz kalması iktidar korkusu yüzünden

Bugün yazarı Cengiz: Medyanın sessiz kalması iktidar korkusu yüzünden

Bugün Gazetesi Yazarı Orhan Kemal Cengiz, medyanın İpek Medya bünyesindeki kanal ve gazetelere kayyum atanması sürecinde yaşananlara fazla yer vermemesinin iktidar korkusundan kaynaklandığını söyledi. Cengiz, "Çok büyük bir korku var. Yani biz bunu şimdi kabul edersek tam seçim öncesi olduğu gibi gösterirsek bu adam gelir bizim kafamıza da balyozla vurabilir. Biz en iyisi buraya saklanalım yani tam bir deve kuşu politikası." dedi.

Orhan Kemal Cengiz, Medialog Platformu tarafından Taksim'de bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Petr Mares, Fransa İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Aurelien Maillet, İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, Bugün Tv ve Kanaltürk Tv Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Kanaltürk spikeri Erkan Akkuş ile çok sayıda yabancı gazeteci katıldı.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Orhan Kemal Cengiz, bir gazetecinin 'Medyanın kayyum atama sürecinde yaşananlara yeterince yer vermemesinin geçmişte yaşanan hesaplaşmalar mı neden oldu ?' şeklindeki sorusuna, "Bunda bence bir doğruluk payı var. Ben Zaman gazetesini ve Bugün'ü bu konuda çok eleştirdim daha önce. Bu işin kökeni Ergenekon davaları burada ben hala aynı noktadayım özü itibariyle doğru davalardır ama öbür taraftan ciddi insan hakları ihlalleri yapıldı bu davalarda ve sapmalar oldu. O sapma noktalarında Gülen medyası bence çok daha iyi bir rol oynayabilirdi. Bu anlamda tarihsel bir imkanı kaçırmışlardır. Yani eleştirselerdi çok olumlu etkileri olabilirdi bu süreçte ve Türkiye kazançlı çıkardı. Bence bunu kaybetmişlerdir. Bu durumla Gülen medyası yüzleşmek zorundadır. Çok sıkıntılı bir durumdur. Ama sorunuzun ikinci kısmına gelince bugünkü olay bununla mı alakalı? Bence bununla çok alakalı değil. Çünkü aslında herkes bunun bir kere Gülen cemaatine yönelik bir operasyon olmadığının farkında. Bir cumhuriyet savcısı, bir sulh ceza hakimliğinden bir şey istiyor ve bir tane sulh ceza hakiminin kararıyla koca bir holdinge el koyuyorsunuz. Yarın bunu başka yerlere de uygulayabileceklerinin farkındalar. Fakat öylesine korkmuş durumdalar ki ancak uysal bir şekilde davranırlarsa hükümetin yada Recep Tayyip Erdoğan'ın hışmını daha fazla üzerilerine çekmeyeceklerini düşünüyorlar. Yani bu söylediğimiz eleştirilerin mutlaka etkisi vardır bazılarında bir takım kötü hatıralar olarak duruyordur. Bunlar bugün çok mağdur ama dün insan haklarını savunmuyorlardı diyebilirler. Ama asıl etkili olan diğeridir. Görüntüyü görüyorsunuz binlerce polis bir medya grubunu abluka altına almış, gazeteciler yerlerde sürüklendi. Bu dünyanın neresinde olursa olsun 'breaking news'dir. Bütün televizyonlar yayınlarını keser her yerde yani o gazete ne olursa olsun bunu verir. Yani bir yerde saldırı var bakıyorsunuz CNN Türk kafasını başka bir yere çevirmiş, NTV başka bir tarafa çevirmiş. Bu çok büyük bir korku var. Yani biz bunu şimdi kabul edersek tam seçim öncesi olduğu gibi gösterirsek bu adam gelir bizim kafamıza da balyozla vurabilir. Biz en iyisi buraya saklanalım yani tam bir deve kuşu politikası. Kafayı gömerse dışarıda kalan poposunu koruyabileceğini zannediyor." diye cevapladı.



CİHAN
<< Önceki Haber Bugün yazarı Cengiz: Medyanın sessiz kalması iktidar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER