Dünya gazetecilerinden Türkiye çıkarması

Uluslararası Basın Enstitüsü basın özgürlüğü misyonu için 19 Ekim'de Türkiye'de temaslarına başlıyor.

Dünya gazetecilerinden Türkiye çıkarması

Ülkemizde yaşanan basın özgürlüğü skandalları ve medyaya darbenin ardından dünya basını da yaşananlara sessiz kalmadı. Uluslararası Bası Enstitüsü (IPI) bu konuda yapılması gerekenler için harekete geçti.

Uluslararası Basın Enstitüsü liderliğinde toplanan yedi uluslararası gazetecilik örgütünün oluşturduğu ortak heyet, acil basın özgürlüğü misyonu için 19 Ekim'de Türkiye'de temaslarına başlıyor.

Ziyaret, 1 Kasım genel seçimi öncesinde Türkiye'de ifade özgürlüğünün gerilediği bir dönemde gerçekleşiyor.

19-21 Ekim tarihleri arasında misyon katılımcıları; Türkiye'de haber medyasında çalışan meslektaşlarıyla dayanışmak ve bağımsız medyaya giderek artan baskının seçime olası etkisine hem Türkiye hem de dünyada dikkat çekmek için İstanbul ve Ankara'da gazetecilerle, siyasi temsilcilerle ve yabancı diplomatlarla buluşacak.

Daha önce benzeri görülmemiş geniş katılımlı misyon; aralarında IPI, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu / Avrupa Gazeteciler Federasyonu (IFJ/EFJ), Article 19, Index on Censorship (Sansür Endeksi) ve Etik Gazetecilik Ağı (EJN) dahil, önde gelen yedi uluslararası basın ve ifade özgürlüğü grubundan oluşuyor.
<< Önceki Haber Dünya gazetecilerinden Türkiye çıkarması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER